Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman

Plantarium 2017


Datum:  woensdag 23 augustus 2017
Tijd: 23 augustus t/m 26 augustus 2017
Locatie: International Trade Centre, Boskoop-Hazerswoud

De eerstvolgende editie van Plantarium vindt plaats van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude en heeft als thema 'Stories'.

Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij kiest voor een nieuwe koers voor Plantarium. Het evenement wordt hipper en gepresenteerd onder de naam Plantarium 3.0.

Net als vorige editie vindt de beurs gedurende vier dagen plaats. Nieuw is dat tijdens een van deze dagen de pijlen gericht worden op de consument. Verder krijgt de beurs een nieuwe lay-out en wordt er een groen festival georganiseerd. De verkiezing 'Beste Idee Plantarium' krijgt in 2017 een vervolg.

Nieuwe lay-out
In de nieuwe lay-out van de beurs zijn een tiental 'Houses of Inspiration' gepland. Hier worden verrassende items getoond van potplant-combinaties op basis van producten van zowel groene deelnemers als niet-groene deelnemers. De splitsing in drie vakdagen en één consumentendag heeft ook gevolgen voor de lay-out. Deelnemers die de keuze maken voor driedaagse deelname kiezen hiermee ook voor een bepaalde plaats op de beurs. In de Greenparkhal komt een 'Product Promotie Plein', aangevuld met een vervolg op de 'tuinen experience'. Op zaterdag wordt de hal omgebouwd naar een consumentenplein.

Festivalbaas voor een dag
Een belangrijke rol in het hipper maken van de beurs is weggelegd voor het nieuwe festival. Jongeren tussen 18 en 35 jaar die werken of studeren in de groene sector worden hierbij uitgenodigd een eigen festival te organiseren. Vanaf januari zijn de inzendingen voor dit initiatief geopend.

Naast deze veranderingen blijft het bekende groene karakter van de beurs behouden. Het aanbod boomkwekerij krijgt méér uitgangsmateriaal, onder meer op het gebied van perkgoed en een forse laanboompresentatie, zo laat de organisatie weten.


nieuw event opgeven

VACATURES
GREENFORUM