Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Speelforum: de balans tussen spelen en sport in de vrije tijd van kinderen


Datum:  donderdag 7 juni 2018
Tijd: 15:00 - 18:00 uur
Locatie: Universiteit Utrecht

Op 7 juni wordt bij de Universiteit Utrecht een nieuw forum georganiseerd over de kracht van spelen. Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van de balans tussen spelen en sport in de vrije tijd van kinderen.

Kinderen en jongeren worden op vele manieren gestimuleerd meer te gaan sporten en bewegen. Hoe verhoudt de georganiseerde sport-tijd zich tot de vrije keuze van kinderen om te spelen? Georganiseerd bewegen en vrij spelen hebben elkaar nodig. Georganiseerd zonder vrij wordt een keurslijf. Vrij zonder georganiseerd kan ongericht en eenzijdig worden. Hoe verloopt die wisselwerking en hoe kun je georganiseerd en vrij op elkaar afstemmen? Wat is de rol van volwassen begeleiders daarin? En hoe zit het met de Rechten van het Kind in de Sport (de Panathonverklaring): 'Alle kinderen hebben het recht zich te vermaken en te spelen'?

Het evenement wordt georganiseerd door Ruimte voor de jeugd, de Vrije Universiteit van Brussel, de Universiteit Utrecht en IPA. Verder is betrokken prof. dr. Kristine de Martelaer, hoogleraar Pedagogiek en onderwijskunde van Lichamelijke Opvoeding aan de Universiteit Utrecht, tevens verbonden aan de vakgroep Bewegings- en
Sportwetenschappen van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie (LK) van de Vrije
Universiteit Brussel.

Aanmelden kan via deze site.


nieuw event opgeven

VACATURES
GREENFORUM