Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
2014 - 4
Lees online
Naar de enquête

De aannemer in de regisseursstoel


Sedert eind 2011 onderhoudt de vestiging Hengelo van Krinkels 126 van de 157 hectare van het universiteitsterrein van de Universiteit Twente (UT) in Enschede. Het gata om een bijzonder project. Vooral in de zin dat de aannemer door de opdrachtgever doelbewust op de regisseursstoel is gezet.

Auteur: Broer de Boer

Vijftig jaar ‘de tuinman en de dood’


In de negentiende eeuw werd in Amsterdam aan de Spaarndammerdijk een nieuwe katholieke begraafplaats gesticht. In 1932 werd Richard Degenkamp beheerder van St. Barbara. Zijn zoon volgde hem in de jaren zestig op en zette recent een halve eeuw anekdotes en ervaringen op papier.

Auteur: Hein van Iersel

Het wordt wijken of blijven voor de integrale beplantingsmethode


Bijna iedereen in de sector kent de integrale beplantingmethode van Frits Ruyten en zal ook de voordelen kennen. Toch wordt deze beplantingmethode nog relatief weinig toegepast. Een nieuwe organisatie en aanpak rondom de methode Ruyten moet daar verandering in brengen.

Auteur: Hein van Iersel

De graven van onze oorlogsslachtoffers lagen er weer mooi bij


Tijdens een momentopname op 4 mei liggen de graven van onze oorlogsslachtoffers er keurig bij. En eigenlijk vermoeden we dat dit het hele jaar het geval is. Maar welke organisatie zit daarachter en hoe werkt dat? En kan dit uitstekende onderhoud van groen en graven door de BV Nederland gecontinueerd worden, nu we overal moeten bezuinigen? De mensen bij de Oorlogsgravenstichting maken zich daarover zeker wel eens zorgen en spelen daar nu op in met een onderhoudsmodule.

Auteur: Broer de Boer

De oogst aan inspirerende groenprojecten


Terreininrichting AOC Twello Een Groene Loper voor Oldenzaal Sophia Revalidatie Den Haag Bedrijfstuin Tuin en Parkmachines Elshout Gronings Wilgenhout als biobrandstof Begraafplaatsen op orde, gemeente Loppersum Plaswijckpark Rotterdam Gemeentehuis Hardenberg Riool gemaal Overgoo Zoetermeer

Nationale Gazondemodag zoomt in op bodem


Onder het motto 'Een goede bodem is het halve werk' wordt op woensdag 24 september a.s. in het Utrechtse Eemnes de 5e Nationale Gazon Demodag gehouden. Een echte praktijkdag voor hoveniers en gemeentelijk groenbeheerders over alles wat met gazonaanleg en -onderhoud te maken heeft. De toegang is gratis na voorinschrijving op www.nationalegazondemodag.nl.

Het belang van een stad vol groene daken en gevels


Het economisch effect van groen is de laatste jaren veelvuldig onderzocht, behalve dan op macroschaal. PPO heeft recent een onderzoek afgesloten waarbij met name op dat laatste effect is ingezoomd. Wat doen groene daken en gevels voor de stad als geheel?

Auteur: Margareth Hop en Jelle Hiemstra, PPO

Bomen kosten goed geld……….


Tja, een waarheid als een koe. Plan, ontwerp, aankoop, aanplant, beheer, alles bij elkaar zijn er bij wasdom boom, heel wat euro's door de portemonnee gegaan. Boombeschadiging maakt daar soms in één klap een eind aan.

Slim partneren betekent scherper schrijven en dus meer succes


Dit keer in het ceo-interview een ceo uit Twente aan het woord: Han Farwick van Farwick Groenspecialisten. Als je tijdens de voorbereiding van het interview wat rondbelt, vallen al gauw termen als coming young man en rising star.

Auteur: Hein van Iersel

Big Brother zit gewoon in je trimmer, rider of kettingzaag


Van alles wat we doen worden gegevens opgeslagen en vergeleken met andere big data. Husqvarna is met de introductie van een fleet services-systeem de eerste aanbieder die een dergelijk systeem rondom zijn professionele tuin- en parkmachines heeft gebouwd.

Auteur: Hein van Iersel

The Next Step in duurzaam onkruid beheer


Heet water lijkt een van de meest geëigende middelen om onkruid te bestrijden op verharding. Nadeel van de methode is dat het relatief veel energie kost. Door de inzet van zonneboilers probeert Wave Weed Control in Eindhoven de benodigde energie en daarmee de kosten te verlagen.

Sociaal


Een beetje gemeente heeft tegenwoordig een accountmanager SROI, die de hele dag driftig bezig is zijn eigen wiel uit te vinden

Auteur: Hein van Iersel

A Dr. Bibber op de maaier


Het maaiseizoen is alweer volop aan de gang. Dat betekent dat iedere ochtend overal in Nederland maaiers uit de loods worden gereden om aan het werk te gaan. Veel chauffeurs zitten daarbij algauw zeven tot acht uur per dag op de maaier, terwijl regelgeving aangeeft dat je op veel van de meest gebruikte professionele maaiers niet langer dan ongeveer vier uur mag zitten.

Auteur: Hein van Iersel