Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
2015 - 5
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

'Wij zijn nergens aansprakelijk voor'


De campingbaas komt dagelijks met een voertuig de heuvel op. Iedereen stuift met ontzag aan de kant. Veiligheid? Hij wijst naar het bordje "Wij zijn nergens aansprakelijk voor."

Auteur: Kitty Goudzwaard

Erik Bretveld, Wave: 'Het komt er nu op aan!'


Iets meer dan een jaar geleden nam de investeringsmaatschappij Pack Invest het noodlijdende Wave over. Eric Bretveld, partner bij deze investeringsclub, kreeg de taak om het bedrijf weer aan de gang te krijgen. Hoe is het hem sinds één jaar en een paar maanden vergaan?

Auteur: Hein van Iersel

Pellenc introduceert unieke contrarotatie-technologie


Met de Pellenc City Cut pakt de Franse producent van maaigarnituur Pellenc een van de grootste problemen in de sector aan: het wegslaan van materialen, waardoor soms schade ontstaat. Met deze nieuwe maaivariant met twee tegengesteld roterende messen is dat probleem voorgoed verleden tijd.

Auteur: Kelly Kuenen

Beroepsgebonden huidkanker: theorie is praktijk?


In april meldde het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) dat er relatief weinig aandacht is voor beroepsgebonden huidkanker. De redactie vroeg haar lezers met naar hun ervaring met zonbescherming op de werkvloer. Als we hen mogen geloven, dan is het nog niet zo slecht gesteld met de zonbescherming en –voorlichting op de ‘groene werkvloer’. Maar valt er nu al iets te leren voor volgende zomer?

Auteur: Kelly Kuenen

Hoe krijg je zo veel mogelijk ontkruid uit je maaidraad?


Het gaat niet om groot geld, de kosten die gemoeid zijn met het vervangen van maaidraad. Maar als ergens geldt dat ook de kleine beetjes helpen, is het wel hier.

Auteur: Hein van Iersel

Gemiddeld denkt een burger tot aan het eind van zijn straat


Er waait - heel voorzichtig nog - een nieuwe wind door de groene sector. Sinds de bouwfraude was georganiseerd wantrouwen het belangrijkste gunningsaspect, en de verplichting tot emvi lijkt daar feitelijk niet veel aan te hebben veranderd.

Auteur: Hein van Iersel

De toplaag als topprioriteit


Ondanks of misschien wel dankzij de opkomst van kunstgras, is er nog nooit zo veel aandacht geweest voor een goed verzorgd gazon. Dat verklaart de nog steeds groeiende bezoekersaantallen van de Nationale Gazon Demodagen

Auteur: Hein van Iersel

CEO Gerben de Boer, Boogaaart Almere: Kwaliteit mag gelukkig weer betaald worden


De afgelopen jaren zijn voor veel groenvoorzieners niet echt joechei geweest. Als er al zwarte cijfers werden gedraaid, waren deze flinterdun. Boogaart Almere is wat dat betreft geen uitzondering. Wat ceo Gerben de Boer betreft is de crisis nog niet 100 procent voorbij, maar hij hoopt er wel beter uit te komen - als bedrijf, maar ook als professional. .

Auteur: Hein van Iersel

Hoe kun je een Rolls Royce omtoveren in een BMW?


Bij de persintroductie van het nieuwe Ransomes Jacobsen MP-platform in 2014 werden de oude openbaargroenmaaiers van dit concern wel vergeleken met Rolls Royce.

Auteur: Hein van Iersel

Groene innovaties


Het idee dat er zoiets als een gebalanceerde en rustige markt ontstaat, is een farce

Auteur: Hein van Iersel