Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
2015 - 9
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Het gaat allemaal weer wat beter. Is dat straks te zien?


Tweede editie van GTH: een vruchtbare oogst

Auteur: Hein van Iersel

'Je kunt hiermee heel gemakkeijk 18 holes op één dag bewerken'


Maredo ontwikkelt en produceert innovatieve machines voor het onderhoud van gras. Met behulp van deze machines met de nieuwste technologieën zal een grasmat sneller en met minder inspanning onderhouden kunnen worden, waardoor uiteraard de onderhoudskosten omlaag zullen gaan. Ook kan het onderhoud efficiënter worden uitgevoerd.

Auteur: Sylvia de Witt

GKB Sandspreader SP230 verspreidt gelijkmatig over de velden in Den Haag


Drie jaar geleden al kocht de gemeente Den Haag een GKB Sandspreader SP230 met ladingdeksels, maar dit jaar heeft ze er ook twee van het type SP300 aangeschaft bij Kraakman Perfors. De Sandspreader is ontworpen door GKB Machines uit Barendrecht om een grote verscheidenheid aan materialen, van zand tot strooisel, gelijkmatig over velden te verspreiden.

Auteur: Sylvia de Witt

'Ik koos voor deze machine om zijn hogere brandtemparatuur'


Na uitgebreide testen in het afgelopen jaar zijn de eerste machines van de HOAF WeedAir 100 van HOAF Infrared Technology dit seizoen geleverd. Deze machine kan op grote schaal worden ingezet voor het verhitten van ongewenste vegetatie op praktisch alle soorten verharde en onverharde oppervlaktes.

Auteur: Sylvia de Witt

De Panda P1806 van Schouten Machines BV uit Uddel


De Panda maai-laadcombinatie is een degelijk gebouwde machine voor het maaien, verkleinen en verzamelen van gras en alle soorten begroeiingen op diverse terreinen. De maairotor met zware maaimessen zorgt voor een egaal maaibeeld en een snelle uitwerp in de verzamelbak. De verzamelbak is uitgevoerd als hooglosser en kan op elke gewenste hoogte geledigd worden.

Auteur: Sylvia de Witt

'Ik moet zeggen dat het vanaf dag één allemaal goed functioneert, echt super’


Smits SSI 8 is een achtstations web-based automaat met een gratis online irrigatie-applicatie. Hij biedt een unieke oplossing om de beregening op sportaccommodaties te beheren. Dankzij besturing via zowel de app als de website kan de automaat overal en altijd worden aangestuurd.

Auteur: Sylvia de Witt

Toro GM4010 smartpower Tier 4 is geschikt voor grote oppervlakten


De Toro GM4010 smartpower Tier 4 is een innovatieve maaier voor grote oppervlakten. Het voorop geplaatste maaidek biedt de bestuurder een uitstekend zicht. Manoeuvreren en maaien rond obstakels is eenvoudig en men laat geen ongemaaid gras achter.

Auteur: Sylvia de Witt

'Als je ergens mee werkt, dan moet je er zelf wel een goed gevoel bij hebben'


Melspring International uit Velp is een bekende speler in de wereld van het groen. Door de jaren heen heeft Melspring zich ontwikkeld van importeur en handelsonderneming van meststoffen tot een bedrijf dat duurzame oplossingen ontwikkelt die worden ingezet in golf, sport, openbaar groen, land- en tuinbouw.

Auteur: Sylvia de Witt

Over de constructie is nagedacht en de afgifte klopt; er staat zoveel kilo per hectare, dat is allemaal keurig uitgezocht


Na meerdere aanvragen vanuit de markt om de SUPERcompact-serie uit te breiden met bredere modellen, komt Vredo met vier nieuwe modellen: de DZ218.035 met getrokken versie DZ218.035T, en de DZ222.035 met getrokken versie DZ222.035T. Deze modellen, met een werkbreedte van respectievelijk 1,8 en 2,2 meter, hebben beide een zaaiafstand van slechts 3,5 centimeter.

Auteur: Sylvia de Witt

'Deze machine is gewoon hufterproof'


Votex heeft een nieuwe zelfrijdende klepelmaaier ontwikkeld. Deze wordt gepresenteerd als de Roberine, de naam van de fabriek aan de Goolkatenweg in Enschede waarin John Deere was gehuisvest.

Auteur: Sylvia de Witt

'Het idee is ontstaan omdat ik een Supersub sportvloer vlak wilde frezen, maar ik kan dit ook op natuurgrasvelden doen'


De VGR-Groep heeft in opdracht van Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek een machine ontwikkeld die oppervlaktes kan profileren door middel van frezen. Deze is inmiddels gebouwd en hij functioneert voor honderd procent, volgens Jacco Meijerhof van Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek.

Auteur: Sylvia de Witt

'Alles is geprogrammeerd, dus als chauffeur hoef je er nu minder over na te denken of je het wel goed doet'


Na de introductie vorig jaar van de handzame AIR Trolly Pack, introduceert Weed Control BV nu de AIR Variator 100 op de GTH-beurs. Deze nieuwe machine komt voort uit de AIR Combi Comfort 100 en heeft alle goede eigenschappen daarvan overgenomen. Zo ook de minimale uitstoot: de machine heeft de laagste CO2-uitstoot in zijn klasse en geen roetuitstoot.

Auteur: Sylvia de Witt

De jongens die ermee werken, zijn er zeer tevreden over; het maaibeeld is goed en hij doet niet onder voor een motorische maaier'


Het Franse bedrijf Pellenc heeft onlangs de eerste professionele accumaaier op de markt gebracht: de Rasion. In Nederland wordt Pellenc exclusief vertegenwoordigd door Stierman De Leeuw uit Apeldoorn.

Auteur: Sylvia de Witt

'De zuigcapaciteit van de Fieldmaster is beduidend groter dan die van de andere machines'


Het bedrijf Voets is onder meer dealer van Artificial Turf Machines, kortweg AT Machines, kunstgrasreinigingsmachines die zeer eenvoudig zijn in het gebruik en geschikt voor alle typen kunstgrasvelden.

Auteur: Sylvia de Witt

Local Dry Spots (LDS) Verdoezelen of oorzaak aanpakken?


Geschreven door Sam Green, voormalig hoofdgreenkeeper van GCSA of Eagle Point GC, Wilmington NC, USA, momenteel Business Development Director bij Aqua-Aid Inc in de USA.

Auteur: Sam Green

'Deze machine werkt veel intensiever dan de oude die we hadden; dat was een ander type van een andere fabrikant'


DeQuick-Clean is dé machine om snel en zorgvuldig een kunstgrasveld schoon te maken. Met een enkele werkgang zullen blaadjes, takken en ander vuil van het veld worden geveegd. Hij is door een driepunt (CAT I/II) aan te koppelen en verder is een aftakas nodig om hem aan te drijven.

Auteur: Sylvia de Witt

'We hebben soortgelijke machines van andere merken gehad, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit'


Ransomes is de wereldspeler op het gebied van openbaargroenmaaiers en op Groen Techniek Holland zal importeur Pols Zuidland de MP493 laten zien. De MP493 is de lichtste maaier in zijn klasse. Dit is niet alleen een voordeel bij transport op een aanhanger, maar levert ook nog eens brandstofbesparing op.

Auteur: Sylvia de Witt

De City Ranger 2250 van Nilfisk Almere en de Weedheater heteluchtmachine van Weedheater uit Goes


Weedheater en Nilfisk Outdoor hebben samen een stand op Groen Techniek Holland. Nilfisk zal daar onder meer de City Ranger 2250 werktuigdrager laten zien en Weedheater zijn heteluchtmachines die daaraan gehangen kunnen worden.

Auteur: Sylvia de Witt

'Dit is een prachtig alternatief voor het verbod op chemische middelen'


De WAVE-machines van WAVE Weed Control zijn ontwikkeld voor onkruidbestrijding in de buitenruimte. Door gebruik van heet water in combinatie met lage-uitstroomdruk is WAVE geschikt voor alle verharde en halfverharde oppervlakten. De wieldruk van de opbouwmachines kan door middel van speciale banden worden verlaagd. Zelfs behandeling van kunstgras is mogelijk.

Auteur: Sylvia de Witt

'Op zo'n plek met allure is het natuurlijk geweldig om een stuk promotie van deze machine te mogen verzorgen'


Van der Haeghe is importeur voor de Benelux van tuin- en parkmachines van onder meer het Japanse Iseki en op Groen Techniek Holland is de Iseki TG 6000-serie te zien. Deze vervangt de Iseki TG 5000-serie, die dateert van 2005.

Auteur: Sylvia de Witt

'Hij draait nu drie weken en hij bevalt ons heel goed’


Voor het eerst is het mogelijk om een robotmaaier te laden op zonne-energie. Deze 100 procent duurzame oplossing voor het laden van het laadstation van een robotmaaier genereert door middel van een lichtpaneel stroom die opgeslagen wordt.

Auteur: Sylvia de Witt

'De WeedSOLUTION bespaart enorm op brandstofkosten. Dat vind ik een voordeel'


Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit zoekt altijd samenwerking met gerenommeerde bedrijven om te komen tot een optimale combinatie van voertuig en apparatuur. Van Blitterswijk is leverancier van de compacte en robuuste Mega E-worker, het voertuig waarop de WeedSOLUTION I van Meclean uit Terneuzen is gebouwd om onkruid te verwijderen met heet water.

Auteur: Sylvia de Witt

‘Op de beurs in Amerika dacht ik al meteen: dit product moeten we hebben’


Een gezonde groei van gras is afhankelijk van water, lucht, licht, temperatuur en voeding. Omdat we alleen op water en voeding enige invloed hebben, is het belangrijk om hier extra aandacht aan te schenken.

Auteur: Sylvia de Witt