Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
2017 - 10
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Water op straat zal normaal worden


Ieder vakblad en iedere website op het gebied van water en/of het beheer van de openbare ruimte staat er vol mee. Ons klimaat verandert en dat heeft een mega-impact op alles en iedereen.

Auteur: Hein van Iersel

Metamorfose voor centrumplein Petten


Tot voor kort bestond het centrumplein in Petten voornamelijk uit gras en een handvol bomen. In de afgelopen tweeënhalf jaar heeft de dorpskern echter een flinke metamorfose ondergaan.

Auteur: Nino Stuivenberg

Vis- en plantenkweek oplossing voor oude zwembaden


Een gesloten systeem voor vis-, planten- en algenkweek. En zo veel mogelijk gerund door mensen met een beperking. Dat is dé duurzame en rendabele oplossing voor voormalige zwembaden. Kybys ingenieurs & adviseurs heeft deze 'Aquaponics Plus' uitgewerkt.

Auteur: Marcel van Gendt

Veldje met krattensysteem bovenop een wadi verdubbelt waterbergingscapaciteit


De gemeente Hof van Twente, een samenvoeging van meerdere gemeenten, heeft een sportveldje met waterbergingsruimte aangelegd in een wadi die populair is als speelplek.

Auteur: Santi Raats

Permanent verticaal drainagesysteem voor plekken waar een teveel aan water ongewenst is


De Drainjet 90 is een duurzame drainage-oplossing die zorgt voor een water- en zuurstofdoorlatende bodem. Doordat deze machine klein is en compact, is de impact op de bestaande infrastructuur veel minder groot. Gemeentes vinden dit ideaal.

Auteur: Sylvia de Witt

De veranderende omstandigheden voor blijven


Op 2 juni 2016 viel er in een paar uur tijd zestig millimeter regen in Boxmeer. Deze hoeveelheid valt normaal gesproken in een hele maand. Straten kwamen blank te staan en ook landbouwgrond liep onder. Het veranderende klimaat maakt handelen noodzakelijk.

Auteur: Hans Oosters

Conventionele maaiboten voldoen niet meer bij toekomstig waterbeheer


Met name de smallere waterwegen zijn lastig te onderhouden: vaak zijn ze vervuild met vegetatie, banden, hout, plastic en ander zwerfvuil. Green Technology Janssen stortte zich jaren geleden op dit vraagstuk.

Auteur: Guus van Rijswijck

Klimaatbestendig Land van Cuijk bestrijdt hittestress


Naast een landelijk thema is de opwarming van het klimaat al jaren een regionaal probleem. Om de burger te vrijwaren van natte voeten of te hete nachten (+20 graden Celsius), zijn vijf gemeenten en het waterschap de strijd aangegaan om het Land van Cuijk klimaatbestendiger te maken.

Auteur: Guus van Rijswijck

Kabbelend water als sfeervolle trekpleister


Begin 2016 startte de gemeente Kerkrade met een grondige herinrichting van het Stadspark. Een blauwe verbinding werd gecreëerd: de fraai aangelegde beekloop volgt de vormenstructuur van het park en verbindt met een waterval het bovenpark met het onderpark.

Auteur: Guus van Rijswijck

Beheer op basis van eigenschappen van de waterplant in plaats van herkomst


Iedere beheerder is bekend met exotische woekeraars als de Japanse duizendknoop. Toch zijn het juist de invasieve waterplanten die de afgelopen decennia de grootste groei vertoonden, zo liet het CBS dit jaar weten.

Auteur: Kelly Kuenen

Stop met het tellen van A'tjes en B'tjes


We zijn het misschien bijna vergeten, maar besteksvormen als frequentie- en beeldbestekken zijn ooit in het leven geroepen omdat dit de efficiëntste manier leek om de openbare ruimte te beheren, niet omdat gemeentes het leuk vinden om A’tjes en B’tjes te tellen.

Auteur: Hein van Iersel

Wen er maar aan!


Ik heb nog nooit zo veel dakdekkers in actie gezien als tijdens dat ene fietstochtje van misschien 20 of 30 minuten

Auteur: Hein van Iersel