Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
2017 - 6
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Eenvoudig en zonder moeite de volledige regie over uw boomdata.


De meeste overheidsinstanties hebben een beheersysteem met actuele gegevens over het complete bomenbestand; vaak vele duizenden bomen. Zo’n beheersysteem werkt op zich prima, als je het goed bijhoudt.

Ontwikkeling werkt!


Donkergroen ziet een wereld in beweging met volop kansen voor een positieve bijdrage door dit familiebedrijf. Of het nu gaat om de noodzaak om milieuproblemen aan te pakken of sociale tegenstellingen tegen te gaan, het past binnen de duurzame ambities van het bedrijf.

Cultuurplein Sittart Ligne


Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten heeft voor de buitenruimte van het project Sittard Ligne het ontwerp gemaakt. Er is in het ontwerp veel aandacht voor detaillering en materialisering.

Wat zoek je in de tuin?


Een echte ceo van een groenvoorziener is Ben van Ooijen niet. Hij heeft recent aandelen en het vastgoed van zijn hoveniersbedrijf verkocht, maar is ontegenzeggelijk nog steeds een BN-er als het om groen gaat.

Auteur: Hein van Iersel

'Laat bewoners meepraten over dakbeplanting'


In 2016 kregen de eerste huurders van project Space S de sleutel: een placemaking bouwproject van 402 huurwoningen in het Eindhovense stadsdeel Strijp S.

Auteur: Santi Raats

Snel gevuld én wendbaar


In 2015 kocht Nophadrain een kleine hydroseeder, waarmee als eerste op de campus van de NHL Hogeschool in Leeuwarden een sedumdak van 1200 vierkante meter werd aangelegd.

Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte


Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?

LooHorst Landscaping ontwikkeld 'Het groen van de toekomst'


In de (nabije) toekomst gaat het steeds meer over groen op een gebouw, aan een gebouw, in een gebouw en rondom een gebouw. Daarbij krijgt het groen een nog belangrijkere plaats bij de inrichting van de (stedelijke) leefomgeving.

Het Plein als symbool voor kwaliteit


Op woensdag 27 en donderdag 28 september vindt weer een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats. De locatie van deze beurs is, net als vorig jaar, de Jaarbeurs in Utrecht. Eén van de blikvangers op de Utrechtse beursvloer is dit jaar Het Plein.

Auteur: Nino Stuivenberg

Sensing Urban Nature


Onze kinderen weten straks niet beter. Maar wordt het geen tijd dat besluitvormers van vandaag zich ook richten op duurzaam, toekomstbewust beslissen? Slim omgaan met moderne informatietechnologie is de eerste stap.

Auteur: Jasper Verhaar

Via het scherm snel op de hoogte van de stand van zaken


Als het aan Herman Arentsen van Eijkelboom bv en Theo Borst van Greenpoint ligt, vindt het beheer van de openbare ruimte plaats met geïntegreerde contracten, waarbij alle betrokken partijen gezamenlijk werken vanuit de cloud.

Auteur: Guus van Rijswijck

De groene sector en automatisering: a match made in the future?


Onze maatschappij is in een hoog tempo aan het veranderen door de inzet en het gebruik van ICT. Wat betreft de groene sector doet zich iets bijzonders voor. De ceo van het Brabantse bedrijf Ploegmakers, Peter van Kemenade, verzucht in een column in de laatste uitgave van Stad + Groen dat de groene sector achter zou blijven in deze ontwikkeling.

Auteur: Hein van Iersel

Technologie in het groenbeheer


Slimme technologie en nieuwe ontwikkelingen worden in steeds meer beroepsvelden toegepast. Zo ook in het groenbeheer. Volgens beleidsbepalers zijn smart cities de toekomst. Hoe zit dat met het groenbeheer?

Auteur: Guy Oldenkotte

Verhardingsopdruk? Onveilige bomen? Gevaarlijk? Nooit van gehoord...


Wegen en bomen gaan lang niet altijd samen. In mijn bomenpraktijk valt op dat gemeenten hun taak als weg- en boombeheerder veelal goed op het netvlies hebben staan.

Auteur: mr. A.V.K. Goudzwaard

Kleurrijk stationsplein na één groeiseizoen


Vasteplanten volgens het GreentoColour-concept bij het stationsplein in Voorburg. Door vorige reconstructies van het stationsplein was de ondergrond verdicht geraakt met puin.

Laarzenpad als instrument om de burger mee én mee in de wijk te krijgen


Een bericht van de gemeente Heusden: of wij het leuk vinden met de wethouder over het Laarzenpad te lopen? Het Laarzenpad is een struinpad dat is aangelegd door de nieuw te ontwikkelen wijk het Geerpark in Vlijmen.

Auteur: Hein van Iersel

Daktuingrond zet Dwingeland in bloei


In het centrum van Hoogeveen is gewerkt aan één van de grootste bouwprojecten van Noord-Nederland: De Kaap. Hier zijn 138 nieuwe woningen gerealiseerd in de huur- en koopsector, waaronder een woon-zorgcomplex met aanleunwoningen en een herstelhotel.

Nieuw op Ecomobiel: Park, stad en Land


Weer helemaal op de hoogte van alle ins en outs rond Energie en mobiliteit.

De vele gezichten van Berberis


Sommige planten zijn zo veelzijdig wat betreft hun uiterlijk en/of toepassing, dat het moeilijk is ze in een hokje te stoppen. Berberis hoort hier zeker bij. De bekendste toepassing is in de openbare ruimte, maar in ook in particuliere tuinen wordt Berberis gebruikt, vooral als laag haagje, en in toenemende mate treffen we Berberis ook als potplant aan.

Auteur: Ronald Houtman

Te gek, een hek om de plek!


Er lijkt geen einde te komen aan de behoefte aan hekken en schuttingen. In nieuwbouwwijken richten de bewoners met behulp van de bouwmarkt hun achtertuin in als een soort houten container, en dan het liefst met een betonnen onderkant.

Auteur: Johan Oost

Nieuw Europese normen (EN1176) voor speeltoestellen


Vroeger werden speeltoestellen gemaakt door speeltoestelfabrikanten. Deze speeltoestellen werden vervolgens in de grond gezet door dezelfde fabrikanten of gespecialiseerde plaatsingsbedrijven.

Auteur: Jeroen Bos

'We investeren liever in buitenmensen dan in kantoorpersoneel'


Een fulltime bezetting van drie man, administratieve ondersteuning en een stagiair: dat is zo’n beetje alle mankracht van Van Raaij Groenverzorging op kantoor. Dit staat in contrast met het grote aantal mensen dat buiten aan het werk is.

Auteur: Kelly Kuenen

Zo fraai en fleurig kan een bedrijventerrein er dus ook uitzien!


BKC startte in 2015 met de beplanting van zo'n drie hectare bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven. De planten werden geleverd door Lageschaar Vaste Planten uit Aalten.

Auteur: Sylvia de Witt

'Wij zijn de oplossing voor elke denkbare bomenvraag'


Dit is de ambitieuze ambitie waarmee de nieuwe organisatie van Quercus boomexperts zichzelf de komende jaren verder gaat ontwikkelen en manifesteren in de bomenmarkt.

VGR stelt met compostering de bodem op de eerste plaats


'De bodem als basis' is al jarenlang het uitgangspunt van VGR Groep. Het juiste percentage organische stoffen in de bodem is van essentieel belang voor een goede bodemsamenstelling. Compostering en verwerking van organische stoffen spelen een grote rol in de visie van VGR.

Auteur: Guus van Rijswijck

Bureaulade


Hoe moet je mensen raken? Soms in hun portemonnee, als ze iets doen wat ongewenst, maar liever in hun hart. Hoe gaan we dat doen?

Auteur: Hein van Iersel

De Groene Index Stad+Groen 6 2017