Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
2017 - 13
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

ZinCo Life on Roofs - 60 jaar innovatie in daktuinsystemen


In 1957 legde Walter Zink in Unterensingen (in de buurt van Stuttgart, Duitsland) de basis voor het bedrijf ZinCo, dat inmiddels wereldwijd in meer dan 40 landen vestigingen heeft. Een historisch feit dat ZinCo niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan.

Droge voeten houden in het afwaterputje van Nederland


Dweilen met de kraan open, zo zou je de taak van hoogheemraad Agnes van Zoelen kunnen beschrijven. De ambtsvrouw van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard staat voor de monsterklus om Rotterdam en nog flink wat achterland droog en veilig te houden.

Auteur: Paul van der Sneppen

'Als je de binnenstad levenskracht wilt geven, moet je meer bieden dan een boompje, bankje en prullenbak...'


Rots Maatwerk realiseert maatwerkprojecten van natuursteen, staal, hout en glas in de openbare ruimte. Vaak zijn dit fonteinen en waterpartijen, al dan niet met ledverlichting. Aan elke oplevering gaat een serieus traject vooraf.

Auteur: Frank Blaauboer

Schouwen van de slootkanten


Schouwmeester Erik Kleijn (zonder jas) en medewerker Jonas Moberg van waterschap Rivierenland controleren maandag voor de tweede keer een sloot bij een veehouder in Heumen bij Nijmegen.

Stress vanwege de klimaatstresstest?


Het overheidsbeleid is er de komende jaren op gericht om ons land in 2050 waterrobuust en klimaatbestendig te hebben. De focus ligt daarbij op de gebouwde omgeving. Stresstesten zullen de komende jaren aan de orde van de dag zijn.

Auteur: Guy Oldenkotte

De uitvinders van retentiedaken


Retentiedaken zijn booming. De zogenaamde groenblauwe daken hebben een opmars gemaakt bij nieuwbouw en renovatie in stedelijk gebied doordat deze voor een groot deel hemelwateroverlast kunnen voorkomen.

Transitie van land naar water


Al honderden jaren is het de expertise van de Nederlanders, maar nu heeft het bedrijf Urban Deltas dit gedachtegoed in een nieuw jasje gestoken. Drijvende vegetatie voor beter water en een groenere stad.

Auteur: Peter Jansen

Hoe groen blauw kan helpen


Groen kan een belangrijke rol spelen bij het beperken, reguleren en zelfs compenseren van wateroverlast. Bij boomkwekerij M. van den Oever hebben ze zo hun eigen ideeën over de vraag hoe meer natuurlijke keuzes watermanagement eenvoudiger kunnen maken.

Auteur: Guy Oldenkotte

Leerdam stelt burger centraal


Begin 2018 gaat de gemeente Leerdam van start met de herinrichting van de wijk Achter de Pijp. Aan het aanvankelijke plan om de riolering te verbeteren, huizen te slopen en te vervangen door nieuwe woningen, zijn inmiddels verschillende andere activiteiten toegevoegd.

Auteur: Guy Oldenkotte

Water zuiveren met behulp van wilgen


Water op een natuurlijke manier reinigen is nog niet echt in zwang in ons land. Toch kan dat op verschillende manieren worden gedaan. Soms bieden de natuurlijke oplossingen een aantal aanvullende voordelen. Wilgen hebben een sterk zuiverende werking. Eenmaal geoogst, bieden ze biomassa voor een biomassakachel.

Auteur: Guy Oldenkotte

De Groene Sector Vakbeurs - Hardenberg


De Groene Sector Vakbeurs vindt plaats op 9, 10 en 11 januari 2018. Een bezoek aan hét kennis- en contactmoment van de groene branche biedt contacten, kennis, inspiratie en beleving en is uw (tijds)investering meer dan waard!

'Nederland loopt met waterretentie rond bomen achter bij het buitenland'


Met de aanleg van een nieuwe stuwsluis wil het Belgische Harelbeke het gebied rond de sluis aan de rivier de Leie aantrekkelijker maken.

Auteur: Santi Raats

Blauw, blauwer, blauwst


De oogst aan innoverende waterprojecten.

De oplossing ligt op straat


Het gaat nog te vaak om een kunstje: er wordt op een bijzondere plek een bijzonder project uitgerold

Auteur: Hein van Iersel