Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
2018 - 2
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Een thuis zoals je dat kent


Een lekker bakje koffie samen met familie, lekker in de tuin. Mensen komen en gaan, wat een hoop gezelligheid geeft en een gevoel van eenheid oproept. En dat vlakbij de Jordaan in Amsterdam.

Zo groen kan veiligheid zijn


“In het nieuw aangelegde duin- en boslandschap zijn de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen op een natuurlijke wijze geïntegreerd.”

Meubilair TU Delft


De Technische Universiteit Delft heeft onlangs een nieuwe huisstijl gekregen. Om meer eenheid en beleving te creëren.

'We houden kennis graag in eigen huis'


Om recht te doen aan de lange en rijke traditie van Amstelveen als übergroene gemeente, heeft Stad+Groen ervoor gekozen om ditmaal niet met een wethouder op pad te gaan, maar met Tabitha van Hove, hoofd wijkbeheer. Zij mag zich al 22 jaar in verschillende rollen bemoeien met de groenvoorzieningen in de stad.

Auteur: Paul van der Sneppen

Kalk plaagt heetwateronkruidbestrijding


Sinds het verbod op chemische onkruidbestrijding op verhardingen van kracht is, zijn gemeenten en aannemers en masse overgestapt op heetwateronkruidbestrijding. De ingenieuze machines die daarvoor worden ingezet, brengen per minuut tussen de 6 en 35 liter water naar het kookpunt.

Auteur: Paul van der Sneppen

Meer biodiversiteit met lagere beheerkosten


De roep om meer biodiversiteit in de openbare ruimte klinkt luider dan ooit. De factor beheerkosten is niet langer leidend, maar nog wel belangrijk.

Mahonia (2); bodembedekkers en vakbeplanters


Ging het eerste deel van deze twee artikelen over Mahonia over de hoger groeiende Aziatische soorten en cultivars, dit tweede deel gaat over de (relatief) lage, spreidend groeiende voorjaarsbloeiers.

Auteur: Ronald Houtman

Ramm Equipment, de one-stop shop voor veiligheid, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid


Vorig jaar verschenen ze vanuit het niets, met merken waar tot op dat moment nog vrijwel niemand van gehoord had, met moeilijk uit te spreken namen. Maar wel machines die indruk maken. Op de GTH van 2017 wonnen ze het Gouden Klavertje Vier met de Oeliatec Mollen, een elektrisch aangedreven onkruidbestrijdingsmachine.

Ziekte van Lyme toegelicht


Iedereen die werkzaam is in de openbare ruimte, is op de hoogte van de gevolgen van een tekenbeet, die de ziekte van Lyme veroorzaken kan. Daar gaan we tenminste van uit! Maar wat blijkt: niet iedereen is goed op de hoogte van de ziekte van Lyme.

Auteur: Arnold Bakker

Ctgb bestaat 25 jaar


Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) bestaat dit jaar 25 jaar. Zowel de naam, de scope als het mandaat heeft de afgelopen 25 jaar de nodige veranderingen ondergaan, maar de kernactiviteit blijft hetzelfde.

Auteur: Guy Oldenkotte

Sliedrecht recycleplein is extra groen


Medewerkers van Vissergroen uit Nieuwendijk hebben de laatste kant-en-klare haag van drie meter hoogte langs de rand van het milieustation in Sliedrecht geplaatst.

Een volledige werkdag maaien op één tank diesel


Op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg waren ze al even te zien: de Iseki SF 224 en de SF 235. Samen vormen zij de nieuwe 200-serie frontmaaiers van Iseki. Van der Haeghe is dit jaar begonnen met het importeren van de nieuwe modellen en heeft zijn eerste orders inmiddels al binnen.

Auteur: Nino Stuivenberg

‘Het draait allemaal om de kostprijs’


Hij noemt zichzelf verbaal niet zo sterk, maar dat valt in de praktijk alleszins mee. Stefan Marcusse, ceo van het Udense Engelen Groen, heeft in de vijf minuten dat ik in de ontvangsthal van zijn bedrijfsgebouw sta al bijna de complete geschiedenis van Engelen Groen verteld.

Auteur: Hein van Iersel

De baron van de bomen


Het was dé verrassing, de prijswinnaar van de Frankfurter International Highrise Award van 2014: ‘il Bosco Verticale’ van Stefano Boeri – twee torenflats met 110 appartementen met een aangezicht van louter bomen, struiken en planten.

Auteur: Guus van Rijswijck

'Met de Tielbürger sta je direct met 1-0 voor in de strijd tegen onkruid'


Sinds het wettelijk verbod op glyfosaat bij de bestrijding van onkruid op verhardingen zoeken Nederlandse gemeenten en hoveniersbedrijven naar aanvaardbare alternatieven.

Auteur: Guus van Rijswijck

Groensector profiteert van sociale aanpak mvo


Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat officieel heet, is veel meer geschikt werk te bieden dan tot nu toe gebeurt. Bedrijven in de groene sector die hierin vooroplopen, laten het zien.

Auteur: Bart Mullink

Durf los te laten bij burgerparticipatie


Burgers die bij de overheid aankloppen met het idee om zelf bepaalde werkzaamheden over te nemen, worden vaak argwanend aangekeken.

Auteur: Guy Oldenkotte

Big data laat zien wat de conditie van Museumplein is


Een opvallend onderzoek in 2017 toonde aan dat niet het Paleis op de Dam, de grachten of het Achterhuis het meest gefotografeerde stukje Amsterdam zijn, maar de gigantische I amsterdam-letters op het Museumplein.

Auteur: Hein van Iersel

'Wij stoppen energie in de onkruidmarkt'


Bescheidenheid is een groot goed. Waterkracht Varsseveld blonk er altijd in uit, maar het is tijd voor het bedrijf om de schroom wat van zich af te schudden, vindt Hans Gilbers.

Auteur: Peter Voskuil

Jongerenhaat!


Tot mijn grote verbazing (dit is een understatement) kwam ik enkele maanden geleden bij een speelplek in een landelijk dorpje een bord tegen waarop stond dat het voor jongeren ouder dan veertien jaar verboden was om daar te zijn. Net als voor honden.

Auteur: Johan Oost (OBB Speelruimtespecialisten)

GTJ verwelkomt Mulag-maaiarmen voor Unimog


Green Technology Janssen uit Roermond heeft per direct de exclusieve distributie voor Nederland van Mulag-machines voor Unimog-opbouw in zijn portfolio opgenomen.

Biodiversiteit verhogen met innovatieve maaimethode


Bij sinusmaaien blijft een groot deel van de grassen, planten en bloemen langer staan. Hierdoor ontstaan microklimaten, waardoor provinciale wegen uiteindelijk een geschikte leefomgeving worden voor flora en fauna. Krinkels start dit jaar in Zuid-Kennemerland met deze vorm van bermbeheer.

Auteur: Sylvia de Witt

Husqvarna perfectioneert robotmaaier met lancering automatische stemservice Alexa


Met de laatste telgen uit de automower-familie, de automower 520 en 550 met bluetooth en gps, is Husqvarna nu klaar voor verdere invasie van de markt.

Auteur: Guus van Rijswijck

Top 10


De bedrijven die nu in de top zitten zijn allemaal ondernemingen die profiteren van de neoliberale wind die de laatste jaren door de groene sector heeft gewaaid

Auteur: Hein van Iersel