Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
2018 - 3
Lees online
Download PDF
Naar de enquête

Maaikaart en maaikaart-app stroomlijnen efficiënt groenbeheer


Aannemers in de cultuurtechniek hebben vaak honderden kilometers bermen, taluds en sloten in beheer. Bij efficiënt groenbeheer is heldere communicatie dan ook van groot belang.

Auteur: Guus van Rijswijck

'Goed milieubeleid is niet het geboorterecht van milieupartijen


Jaap Kamp, wethouder en eerste locoburgermeester van de gemeente Moerdijk, heeft een uitdagend mandaat. Enerzijds wil het college een excellent onderhoudsbeeld in de stadskernen handhaven om toerisme te stimuleren.

Auteur: Paul van der Sneppen

Opdrachtgevers en groen bedrijven gaan er samen voor


Opdrachtgevers, zowel publiek als privaat, verschuiven steeds meer in de richting van de regierol. Anders aanbesteden is een logisch vervolg hierop.

Halfverhard pad is duurzaam, maar vergt wel onderhoud


Halfverharde paden, wegen en parkeerplaatsen hebben regelmatig onderhoud nodig om onkruid tegen te gaan en verzakkingen te egaliseren.

Auteur: Theo Haerkens

'Wij zijn al in de tenderfase betrokken bij het maken van de plannen'


In de Nijmeegse buurt Kolping wordt een groot aantal sociale huurwoningen gesloopt, gerenoveerd en nieuw gebouwd.

Auteur: Kelly Kuenen

Het belangrijkste is dat de cultuur en manier van werken bewaard zijn gebleven


Roel Jansen was net klaar met zijn opleiding, toen hij voor het eerst in contact kwam met Frens van den Biggelaar, de toenmalige ceo van Biggelaar Groen.

Auteur: Hein van Iersel

Huren is hot!


Steeds vaker willen bedrijven materieel huren. Daarom startte Groeneveldt Grijpers BV in 2016 de aparte afdeling Groeneveldt Verhuur, met een continu aanbod van zo'n 75 uitrustingsstukken en hydraulische grijpers.

Auteur: Sylvia de Witt

Communicatieprofessionals moeten in discussies veel meer het eerlijke verhaal vertellen


Het zal niemand ontgaan zijn: afgelopen winter liepen de emoties rondom de Oostvaarderplassen hoog op. Natuuractivisten schroomden niet om het woord genocide of nog ergere woorden in de mond te nemen. De betrokken boswachters probeerden hun beleid zo goed mogelijk te verdedigen, maar stonden bijna per definitie met 1-0 achter.

Auteur: Hein van Iersel

Tijd begint te dringen voor bestrijding Japanse duizendknoop


Invasieve exoten zijn hot: de media schrijven er de laatste maanden steeds meer over. In kranten, vakbladen en tijdschriften komen we namen als reuzenberenklauw en Japanse duizendknoop regelmatig tegen.

Auteur: Bart van der Hart

De juiste aannemer op de juiste plaatst


Het ligt soms dicht bij elkaar en kan verstrekkende gevolgen hebben. Deelnemen aan de Champions League, aan de Olympische Spelen – of nét niet.

Exotenbestrijding 3.0 met Weed Free Service


Warm water is al langer een veel gebruikte methode om onkruid op verharding te bestrijden. Weed Free Service uit Kollum heeft de methode nu verder verbeterd, waardoor warm water ook gebruikt kan worden om onkruid in het veld of bermen aan te pakken.

Auteur: Guy Oldenkotte

'Met Pistol Flex kun je het maandenlang uitzingen zonder onkruid'


In april, mei en juni 2017 hield recreatiepark De Schatberg samen met Bayer en toeleverancier Mertens bv een proef op de parkeerplaats van viersterrenrecreatiepark De Schatberg in Sevenum.

Auteur: Santi Raats

Caring environments


Dat groen en de buitenruimte kunnen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn is inmiddels breed bekend.

Auteur: Reinald van Ommeren

Gazon Demodag wordt Nationale Demodag Hoveniers


De derde woensdag in september is het weer de Nationale Gazon Demodag, de niet te missen praktijkdag voor hoveniers en groenvoorzieners. Met een nieuwe naam en invulling willen de initiatiefnemers de dag naar een nog hoger plan trekken.

Fothergilla, de Amerikaanse puzzel opgelost


Fothergilla is geen bijzonder populair gewas en wordt niet op grote schaal gekweekt. Daarbij is er altijd veel naamsverwarring geweest.

Auteur: Ronald Houtman

Multifunctionele werktuigdrager voor jaarrond onderhoud


Als exclusief invoerder in de Benelux komt Van Dyck Marcel Belgium met een nieuwe werktuigdrager van het Italiaanse Fort: de MPM30D. 'Een nieuwe aanwinst in ons gamma', aldus de importeur.

Auteur: Nino Stuivenberg

Robotroofdier verjaagt eikenprocessierups


Jip van Leeuwenstein heeft een robot gebouwd voor de bestrijding van de eikenprocessierups. De robot eet de nachtvlinders, waardoor de rups zich niet verder vermenigvuldigt. Van Leeuwenstein werd voor zijn project A diverse monoculture geïnspireerd door de verstoorde relatie tussen mens en milieu.

Plat is ook zo wat


Bij het adviseren over speelruimte gaat het vaak over het gevaar van auto’s, van de weg bij of naar een speelplek en dat men zich in de 30 kilometerzone niet aan de maximumsnelheid houdt.

Auteur: Johan Oost (OBB Speelruimtespecialisten)

'Wij laten het mkb concurreren met de top vijf van Nederland'


Aanbestedingen zijn de laatste tien jaar steeds complexer geworden. Grote groenbedrijven hebben doorgaans speciaal personeel in dienst voor het opstellen van een plan van aanpak voor emvi en aanbestedingen, maar het mkb niet.

Auteur: Nino Stuivenberg

Een tractor zonder diesel?


Zouden we over pakweg tien jaar nog tractoren op diesel kunnen kopen, of bestaat het aanbod dan louter uit elektrische machines dan wel hybride-uitvoeringen?

Auteur: Theo de Jong

Investeren op bestek


Overheden stellen steeds meer extra eisen in bestekken. Sommige aannemers spelen hierop in door het meest duurzame materieel aan te schaffen dat er op de markt te koop is.

Auteur: Sylvia de Witt

Hydroseeding


Bent u bezig met een project waarbij de sedumlaag niet direct groen hoeft te zijn na aanleg? Dan is hydroseeding een snel en economisch alternatief voor de vertrouwde sedummat.

Groen, groener, groenst


De oogst aan innoverende groenprojecten.

'Als aannemer moet je inspelen op de trend van accu'


In de groene sector is de trend van accumachines de laatste jaren steeds duidelijker zichtbaar. Aannemers stappen massaal over op elektrische producten.

Auteur: Nino Stuivenberg

Duurzaamheid is een must, maar moet ook in je DNA zitten


Natuurlijk is duurzaamheid de heersende trend en soms ook wel een hype. Maar naar de mening van CEO Anja Kanters van Donkergroen zijn circulariteit en duurzaamheid niet meer weg te denken en moet je die als ondernemer centraal meenemen in de strategie van je bedrijf.

Auteur: Hein van Iersel

Metamorfose Jaarbeursplein


De contouren van het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht worden steeds zichtbaarder. Er wordt hier een complete vernieuwing van het Jaarbeursplein, met daaronder een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.

Een kleurig succesverhaal!


In februari bestond de vasteplantenleverancier Griffioen alweer 95 jaar. Door de twee unieke concepten GreentoColour® en Hello Garden kun je dit familiebedrijf met een gerust hart een trendsettend noemen. En ze hebben Griffioen zeker geen windeieren gelegd. In 2017 werd voor beide concepten een omzetplus gerealiseerd van 22 procent.

Auteur: Sylvia de Witt

Bermmaaisel en bladafval hergebruiken


Fermenteren is in opkomst bij particulieren, maar ook bij gemeenten. Bij de toepassing op groene reststromen, zoals bermmaaisel en bladafval, wordt de techniek aangeduid als bokashi.

Cultuur


Een echte leider voelt haarfijn aan dat hij misschien wel de baas is van het spul, maar dat hij dienend moet zijn voor de organisatie

Auteur: Hein van Iersel