Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
VGR-Groep
Provincialeweg zuid 51
4286 LJ Almkerk
Nederland

Tel: 0183 401 306
E-mail: info@vgr.nl

www.vgr.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
De VGR groep kenmerkt zich door zijn eerlijke open bedrijfscultuur binnen de groen, gras en bodemsector. Hierbij willen wij de partner zijn waar u op kunt rekenen en bij wie de relatie voorop staat. U kunt bij ons terecht voor een totaalaanbod van service en innovatieve kwaliteitsproducten.

Dakota
Dolmar
Imants
Koro by Imants
Raycam
Sisis
Dennis
Lastec
Tru-Turf
VGR
CONTACTPERSONEN
Hans van den Hurk
Engineering & Development
hans@vgr.nl
Arwin Verschoor
Eigenaar / Verkoop
06 51 61 51 08
arwin@vgr.nl
Ruud de Deugd
Verkoop
06 46 07 13 63
ruud@vgr.nl
Martijn Holster
Adviseur
06 12 76 64 84
martijn@vgr.nl
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
VGR Groep levert eerste Trimax Procut S3
Gras Totaal Beheer Oskam heeft als eerste in Nederland de beschikking over een Trimax Procut S3. VGR Groep heeft deze machine geleverd.
Lees meer
Inzamelactie 'Taxus voor Hoop' een succes
De inzameling startte op 15 juni, en er is inmiddels al meer dan vijftig ton snoeisel opgehaald.
Lees meer
Greens injecteren met water tijdens droge periodes
‘Droge periodes zijn bij uitstek momenten om greens te injecteren met water’, aldus Ton Heestermans, hoofd greenkeeper bij golfbaan Almkreek in Almkerk. Hij gebruikt hiervoor de VGR Topchanger.
Lees meer
VV Peursum breidt machinepark uit
VGR Groep heeft onlangs een tweetal machines afgeleverd bij VV Peursum uit Giessenburg.
Lees meer
VGR Dienstverlening aan het werk in Veen en Made
Achilles Veen kampte met drainageproblemen op de parkeerplaats; bij Madese Boys is het hoofdveld gemaaid.
Lees meer
VGR ontwikkelt Multihog voor onderhoud sportvelden
Beheerders van sportvelden lopen er bij onderhoud steeds vaker tegenaan dat er niet meer gespoten mag worden. Een alternatief is het op mechanische wijze verwijderen van een teveel aan organische stof in de bodem.
Lees meer
Green Deal centraal in 3e GTH Demo-Doe-Dag
Hoe realiseer je een mooi grasveld met minder middelen? Tijdens de GTH Demo-Doe-Dag Green Deal Innovations op 29 juni staat deze vraag centraal.
Lees meer
Beluchten en de bodem verbeteren in één werkgang
VGR Groep is op 29 juni aanwezig met een zelf ontwikkelde machine: de Topchanger. Tevens worden de Multidrum en de Trimax Striker getoond.
Lees meer
VGR Equipment levert diverse machines
VGR Equipment heeft deze week weer machines afgeleverd bij diverse golfbanen. Golfclub Zeewolde en golfbaan Zuid-Drenthe hebben hun machinepark uitgebreid.
Lees meer
Succesvolle GAB-golfdag in Villers-la-Ville
Op de derde editie waren meer dan veertig personen aanwezig bij Golf de Rigenée in het Brabantse Villers-La-Ville.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Klaar voor het nieuwe seizoen
De zomer is traditioneel het moment waarop sportclubs hun natuurgrasveld laten renoveren of groot onderhoud uitvoeren; zo ook bij NEC. De Nijmeegse club schakelde VGR Dienstverlening in voor groot onderhoud aan het hoofdveld en het eerste trainingsveld.
Greens rollen met lichtgewicht Tru-Turf
Conventionele rollers zijn vaak wat zwaardere machines. Tru-Turf heeft een nieuwe lichtgewicht roller op de markt gebracht: de R50-11. VGR Groep adviseert greenkeepers deze roller te gebruiken om de greens zo strak mogelijk te houden.
Borstelen om het veld te revitaliseren
Een kunstgrasveld wordt vaak intensiever bespeeld dan een natuurgrasveld. Het is daarom belangrijk dat het veld regelmatig geborsteld wordt.
Haal meer uit de natuur
Het plantseizoen loopt momenteel op zijn eind. Natuurlijk wil iedereen dat zijn plantgoed snel aanslaat, zodat het groen snel groeit en minder kans heeft op sterfte door een droge zomer. De vraag is echter wat je moet doen om dit te bereiken. De afdeling Composteerinrichting van VGR Groep heeft daar het antwoord op.
De snelst mogelijke manier van onderhoud
SISIS staat bekend om zijn doeltreffende machines. Het bedrijf maakt machines voor cricket, hockey, voetbal, honkbal en golf. Eigenlijk kan gesteld worden dat overal waar gesport wordt op (kunst)gras, SISIS kan worden ingezet. Meerdere werkgangen ineen, dat is waar de SISIS Quadraplay om de hoek komt kijken: een multifunctionele machine die meerdere combinaties mogelijk maakt.
Drainage en structuur: belangrijker dan beregening?
Moet je minder beregenen als de structuur in de bodem op orde is? Die kans is groot. Water vindt namelijk vanzelf een weg naar beneden, tenzij het ergens wordt tegengehouden of geblokkeerd. Het resultaat: een te natte of een te droge toplaag. De opbouw van de toplaag is dus belangrijk.
De meest natuurlijke manier van bodemverbetring
De bodem verbeteren op een natuurlijke manier: het is mogelijk met behulp van compost. VGR Groep heeft er een aparte divisie voor opgericht, VGR composteerinrichting, en produceert op eigen wijze compost uit allerlei groene afvalstromen.
Drie VGR-divisies uitgelicht: equipment, dienstverlening en compostering
VGR Groep is klaar voor het nieuwe jaar. Een van de speerpunten voor 2017 is de eerste eigen machine van de VGR Groep: de TopChanger. De TopChanger is een beluchter die in één werkgang alle bewerkingen uitvoert die nodig zijn om de bodem in conditie te brengen.
1 | 2 | 3 | 4 | 5