Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Terra Nostra
Abbekesdoel 22a
2971 VA Bleskensgraaf

Tel: 0184 69 89 93
E-mail: info@terranostra.nu

www.terranostra.nu
OMSCHRIJVING MERKEN
De problematiek rondom een ongeschikte of te kleine groeiplaats, verkeerde boomsoortkeuze, boomveiligheid en ziekten en aantastingen zijn een willekeurige greep uit de thema’s waarmee Terra Nostra zich dagelijks bezig houdt. De werkwijze van Terra Nostra komt terug in het logo, namelijk het overnemen en afpellen van het probleem tot de kern van de zaak. Elke situatie is uniek en vraagt om een bijpassende aanpak, dit is weergegeven in de organische vorm van het stijlelement. De uitstulping aan de onderzijde symboliseert de communicatie van het probleem en oplossing naar u als opdrachtgever.

Op verschillende niveaus biedt Terra Nostra diensten en producten aan die een bijdrage leveren aan efficiënt en succesvol beheer van bomen. Deze diensten zijn onderverdeeld in 6 hoofdgroepen: beleid, ontwerp, projectvoorbereiding, beheer, uitvoeringsbegeleiding en overige diensten.
Terra Nostra heeft zich ten doel gesteld om boomgerelateerde diensten en producten aan te bieden die dienen om de leefbaarheid binnen en buiten de stedelijke omgeving voor nu en later op een hoger niveau te brengen.

Het principe hierbij is dat zoveel mogelijk gebruik kan worden gemaakt van natuurlijke processen, vanwege het hoge rendement en beperkte behoefte tot sturing. De in de adviezen opgenomen producten kenmerken zich daarom door een hoge mate van duurzaamheid en zijn opnieuw bruikbaar, waardoor het milieu zoveel mogelijk wordt ontzien.
CONTACTPERSONEN
Henry Kuppen
Michiel Mol
Remke Vos
Rick Vermeulen
Kees Temminck
Roel Geerts
Rudolf Hendriks
Willem Volleberg
Wendy Batenburg
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Vreetbuien! Over het vraatgedrag van insecten
De wijze waarop insecten vreten is kenmerkend voor de soort en kan gebruikt worden om insecten te determineren. Henry Kuppen geeft een introductie op de manieren waarop insecten zich tegoed doen aan planten.
Lees meer
Grondradar ingezet bij 75 jaar oude tunneltraverse Rotterdam
Terra Nostra voert voor de gemeente Rotterdam een wortelscan uit bij de bomen aan tunneltraverse aan de ’s Gravendijkwal. Voor het eerst wordt de grondradar ook verticaal ingezet.
Lees meer
‘Eerste eikenprocessierupsen begin april uit ei'
Begin april kruipen de eerste eikenprocessierupsen uit hun ei. Die voorspelling doen Kenniscentrum Eikenprocessierups, Biocontrole Onderzoek en Advies en WUR op de site Nature Today.
Lees meer
Terra Nostra neemt deel aan EU-top Biosecurity
Op het landgoed van prins Charles in Gloucestershire is vorige week Roel Geerts, wetenschappelijk onderzoeker bij Terra Nostra, uitgenodigd zijn kennis te delen over fytosanitaire bedreigingen van bomen.
Lees meer
Deze bedrijven zijn aanwezig op de Boom Inspyratie Dag
Zeventien bedrijven zullen op donderdag 26 oktober aanwezig zijn met een stand en/of machines.
Lees meer
Terra Nostra in Rusland
Onlangs is Henry Kuppen, directeur van Terra Nostra, door de Russische overheid uitgenodigd om te spreken op een congres met als thema ‘Green Infrastructure’ te Voronezh in Rusland.
Lees meer
Grondlegger Nationale Bomenbank Piet de Winter overleden
Afgelopen zaterdag 24 juni is Piet de Winter, grondlegger van de Nationale Bomenbank, overleden. Piet was tevens medebestuurder van haar zusterbedrijven Kuppen boomverzorging, Terra Nostra, TGS en Greenguard.
Lees meer
Ebben in gesprek met Henry Kuppen
Als winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 startte Boomkwekerij Ebben dit jaar met gesprekken met diverse groenprofessionals.
Lees meer
Klimaatverandering, bomen en water
De gevolgen van klimaatverandering uiten zich in een andere waterhuishouding waarvan bomen de gevolgen zullen ondervinden. Terra Nostra beschikt over de kennis om hier tijdig op in te spelen.
Lees meer
Nog enkele dagen tot de Boom Innovatie Dag!
Nog enkele dagen te gaan en dan begint de zesde editie van de Boom Innovatie Dag. Nieuwsgierig? Klik hier voor informatie over het programma.
Lees meer
1 | 2 | 3
Ede bewijst hoe belangrijk particulier groen is
Het zijn 11.542 bomen om precies te zijn. Dat is het resultaat van een inventarisatie van particuliere waardevolle en monumentale bomen, die Terra Nostra vorig jaar heeft uitgevoerd in de gemeente Ede. Een waanzinnige en boven verwachting grote hoeveelheid.
De Blauwe Index Stad+Blauw 3 2017
Inrichting & Productdocumentatie.
Bomen in de stad: slachtoffers of hulpverleners?
We hebben er dit decennium een containerbegrip bij gekregen: klimaatverandering. Is het nog te negeren, of is het een gevolg van de lobby van milieufanaten dat we het er steeds over moeten hebben?
De grondradar
Een grondradar is een innovatieve techniek in het boomtechnisch onderzoek die kan ingezet worden om de beworteling van bomen te bestuderen. Het grote voordeel is dat het een non-destructieve methode is waarbij de bodem niet wordt verstoord.
Snoeien bij aanplant en verplanten van bomen
Snoeien bij aanplant van bomen leidt nogal eens tot verhitte discussies. Het reguleren van groeihormonen en beperken van verdamping vormen argumenten die pleiten voor twee uitersten, helemaal niet snoeien en wel snoeien.
De Groene Index Stad+Groen 6 2017
Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari
Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.
Effectiviteit van boombeschermende maatregelen
Met de zomervakantie in het vooruitzicht komt ook de tijd om wat te mijmeren. Een van de onderwerpen is dat het uitvoeren van werkzaamheden nabij bomen gepaard kan gaan met schade aan bomen en kwaliteitsverlies van de groeiplaats. Met een vingertje wijzen naar waar wat beter had gekund is doorgaans niet zo moeilijk.
1 | 2 | 3 | 4 | 5
FOTOREPORTAGE