Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Platform Gras
Fransestraat 41
6524 HT Nijmegen
Nederland

Tel: 024 3602454
E-mail: plagr@nwst.nl

www.plagr.nl
Platform Gras Merken
Platform Gras (www.plagr.nl) is een netwerkorganisatie van bedrijven en organisaties die natuurlijk gras een warm hart toedragen en ontwikkelingen op het gebied van gras onder de aandacht van de vakwereld, de politiek en consumenten willen brengen. Het idee daarbij is steeds dat natuurlijk gras de te prefereren ondergrond is voor sport en recreatie. Leden van het Platform Gras vertegenwoordigen bijna alle toonaangevende merken op het gebied van aanleg, onderhoud en beheer van natuurlijk gras.
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Meerderheid stemt tegen kunstgras in eredivisie op KNVB-congres
Op maandag 15 december jl. vond het veel besproken KNVB-congres plaats in stadion de Galgenwaard in Utrecht.
Lees meer
Hoofdredacteur Hein van Iersel over kunstgras in dagblad Metro
In dagblad Metro van 3 december 2014 staat het artikel 'Kunstgras is een geldkoe voor FIFA', waarin Hein van Iersel, hoofdredacteur van de Fieldmanager, aan het woord komt.
Lees meer
Onderzoek naar kunstgras in het profvoetbal
Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal van de KNVB in Zeist op 2 december jl. is besloten om een onderzoek in te stellen naar kunstgras in het profvoetbal.
Lees meer
Eredivisie helemaal klaar met kunstgras
De eredivisie zou volgens een artikel op de AD website helemaal klaar zijn met kunstgras. Voetbal op kunstgras is een wezenlijk ander spelletje vindt een ruime meerderheid.
Lees meer
Jurgens Streppel, trainer/coach Willem II, spreker op Nationaal Sportvelden Congres
De trainer/coach van Willem II, Jurgens Streppel, is de openingsspreker van het Nationaal Sportvelden Congres op 20 november in Tilburg.
Lees meer
Engelse clubs willen geen kunstgras
De Engelse profclubs hebben zich uitgesproken tegen voetballen op kunstgras in de twee hoogste klassen.
Lees meer
Tot 2026 natuurgras op WK's
Pas in 2026 kan de wereldvoetbalbond FIFA voor het eerst een WK op kunstgras organiseren.
Lees meer
Spelersvakbond FIFPro tegen idee Fifa voor WK op kunstgras
De internationale spelersvakbond Fifpro reageert geschrokken op de recente uitlatingen van Jerome Valcke, secretaris-generaal van de Fifa over de mogelijkheid om in de toekomst een WK voetbal op kunstgras te spelen.
Lees meer
VI uitermate kritisch over kunstgras bij BVO's.
Tom Knipping, redacteur van Voetbal International laat zich in een audioblog op de VI site uitermate kritisch uit over het gebruik van kunstgras in het betaald voetbal.
Lees meer
Eerste twaalf plaatsen in de veldencompetitie Eredivisie zijn natuurgras
Net zoals in de Jupiler League geven ook de aanvoerders uit de eredivisie hun waardering aan de velden in Nederland.
Lees meer
1 | 2
'Natuurgras absobeert warmte en straalt het niet terug. Dat helpt de stad koel te houden
Vorig jaar startte Sweco in opdracht van BSNC en Plantum een onderzoek naar de meerwaarde van natuurgras voor de leefomgeving. Als resultaat werd begin dit jaar het rapport Écht gras is altijd groener.
Stedelijke omgeving gebaat bij gras
Juist in de stedelijke omgeving is de positieve impact van gras op onze leefomgeving en ons welzijn het allergrootst. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van advies- en ingenieursbureau Sweco Nederland naar de meerwaarde van (natuur)grasvelden voor de leefbare stad.
Stedelijke omgeving gebaat bij gras
Juist in de stedelijke omgeving is de positieve impact van gras op onze leefomgeving en ons welzijn het allergrootst. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van advies- en ingenieursbureau Sweco Nederland naar de meerwaarde van (natuur)grasvelden voor de leefbare stad.
De Grasgids - Het testsysteem
De Grasgids is een handleiding voor het gebruik van grasrassen en -mengsels. Deze handleiding maakt daarbij onderscheid tussen verschillende gebruiksdoeleinden: sport, gazon, recreatie, berm, dijk en golfgreen. Voor de uitwerking van de Grasgids wordt gebruikgemaakt van vergelijkend rassenonderzoek.
Natuurgras moet weer sexy worden
Breng tien sportveldbestuurders bij elkaar en vraag wat hun diepste wens is. De kans is groot dat het meest genoteerde antwoord kunstgras is. Op de een of andere manier is in de voetbalwereld zo het idee ontstaan dat kunstgras het antwoord op alle vragen is. Het is echter de vraag of dit altijd terecht is. Natuurlijk, kunstgras heeft belangrijke voordelen, maar maak de keuze alstublieft met de juiste cijfers én argumenten.......
Een nieuw concept voor betaalbare natuurgrasvelden
Een sliding maken: op een mooie zode kan dat. Alle sporttechnische eigenschappen van een voetbalveld zijn afgeleid van een mooie vlakke en groene grasmat. Niet voor niets kiezen veel voetballers nog steeds voor echt gras. Barenbrug en ingenieursbureau Grontmij hebben de kennis over gras en bodem bij elkaar gebracht en samen een betaalbaar natuurgrasveld voor wedstrijdgebruik ontwikkeld. Bargrow zorgt ervoor dat onder vrijwel alle omstandigheden wedstrijden kunnen worden gespeeld.
Gras is echt groener
Volgens wetenschappers is ons klimaat snel aan het veranderen; dit heeft grote gevolgen voor onze flora en fauna en derhalve ook voor de gezondheid van de mens. Om het kooldioxidegehalte in de atmosfeer te verlagen, worden landen aangemoedigd om dit fatale proces stop te zetten. Natuurgras is hierbij een zeer nuttig middel. . .
Grasgids 2014 vernieuwd
In december komt de nieuwe Grasgids weer uit. Deze compacte en overzichtelijke gids geldt als een belangrijke leidraad voor iedereen die betrokken is bij de aanleg en het onderhoud van grasvelden en golfbanen. Een must voor elke groenbeheerder die kritisch is op zijn werk en de grassenkeuze! Nieuw in de rubriek sport is de aanvulling op het aanbod standaardmengsels met SV100, een samenstelling op basis van 100% Engels raaigras.
1 | 2