Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
KNVB
Postbus 515
3700 AM Zeist
Nederland

Tel: 0343499207
E-mail: patrick.balemans@knvb.nl

www.knvb.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Vereniging Sport en Gemeenten stuurt brief naar alle wethouders
Het recente RIVM-rapport zorgt voor vraagtekens bij gemeenten. De VSG heeft daarom afgelopen donderdag een brief gestuurd naar alle wethouders sport en milieu.
Lees meer
Proef met betonplaten als opsluitband bij kunstgrasveld
In de gemeente Den Haag beginnen deze zomer twee pilots met een betonplaat als opsluitband bij kunstgrasvelden met kurk.
Lees meer
FC Dordrecht ruilt kunstgras in voor hybrideveld
FC Dordrecht heeft gistermiddag besloten om op een hybrideveld van Greenfields te gaan spelen. Na vijf jaar op kunstgras keert de club dus terug naar natuurgras.
Lees meer
Kwaliteitszorgsysteem sportaccommodaties NOC*NSF gaat op de schop
De veranderingen rondom aanleg en onderhoud van sportaccommodaties hebben in een hoger tempo plaatsgevonden dan de aanpassingen in het kwaliteitszorgsysteem, aldus NOC*NSF.
Lees meer
KNVB en VSG zoeken oplossingen voor 'overvolle sportparken'
De KNVB is gestart met een werkgroep 'overvolle sportparken' om de druk op een voetbalaccommodatie van de zaterdag te verminderen.
Lees meer
Voldoet jouw kunstgrasveld nog aan de gebruiksnorm?
Velden die gecertificeerd zijn na 1 juli 2010, moeten per 2018 (vanaf acht jaar na aanleg) een verplichte keuring voor de gebruiksnorm ondergaan.
Lees meer
CSC Greenfields bouwt non-infill-veld onder KNVB-certificaat
CSC-Greenfields is dinsdag 3 april gestart met de aanleg van het eerste volledige non-infill-voetbalveld van Nederland bij SV Hoofddorp.
Lees meer
'Science meets soccer': in discussie over gras op sportvelden
Bij deze korte bijeenkomst zijn oud-doelman Ronald Waterreus en professor Bernd Leinauer (Turfgrass Ecology) aanwezig.
Lees meer
Gemeenten en KNVB in gesprek over normering kunstgrasvoetbalvelden
Eind februari 2018 komen de KNVB en een VSG-delegatie met acht gemeenten (groot, middelgroot en klein) bij elkaar om de normeringen te bespreken.
Lees meer
Kybys breidt team uit met bekende naam in de sportbranche
Christian van Genugten treedt per 1 maart 2018 in dienst bij Kybys ingenieurs en adviseurs als projectmanager.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 12
'Soms ligt de mat er hier net zo bij als in De Kuip’
In deze editie van Club in Beeld: FC Lisse, een bloeiende voetbalvereniging afkomstig uit de Bollenstreek. Met een eerste elftal dat uitkomt in de Tweede Divisie en een grote jeugdopleiding mag FC Lisse gerust tot de grootste voetbalverenigingen van ons land gerekend worden.
Voorliefde voor kunstgras bij voetbalbestuurders lijkt te verwaaien
Met de komst van een aantal nieuwe bestuurders bij de KNVB waait er een nieuwe wind met betrekking tot kunstgras en de rol die het speelt in het betaald voetbal. Maar of die wind fris te noemen is, hangt af van de belangen die je vooropzet.
De kurk is van de fles
Na de ophef veroorzakende Zembla-uitzendingen over SBR-rubber kon de kurk van de fles voor de kurk-infill-leveranciers: kurk wordt vaker ingezet als alternatief voor rubber-infill.
Gaan we eindelijk van 3G naar 4G?
Er staat druk op ingestrooide kunstgrasvelden. De goedkoopste en bewezen varianten, die met SBR-granulaat, zitten maatschappelijk gezien in zwaar weer.
NOC*NSF stopt inning bijdrage kwaliteitszorgsysteem bij verplichte periodieke keuringen
Een aangepast registratie- en beoordelingssysteem en de verplichting om voortaan vaker de kwaliteit van kunstgrasvoetbalvelden vast te stellen lijken ertoe te gaan leiden dat gemeenten jaarlijks meer geld kwijt zijn om hun velden gecertificeerd te houden. Hoe zit dat?
Scoor geen eigen goal bij aankoop pupillenmatterialen
De KNVB is gestart met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen en wilde meteen een einde maken aan de wirwar van doeltjes voor deze nieuwe wedstrijdvormen. Eenheid moest er zijn, dus schreef de KNVB een tender uit.
BVC moet als laatste club in de gemeente Berg en Dal nog privatiseren
In deze nieuwe rubriek staat een amateurvoetbalclub centraal. Wie zijn toch al die krachten waarop de club draait? Wie onderhouden de velden, staan elk weekend in de kantine en verzorgen het materiaal? BVC’12 uit Beek, gelegen in één van de mooiste gebieden van Nederland tussen de Nijmeegse stuwwal en de Ooijpolder, bijt de spits af.
Eerste Promax-velden met KNVB-certificering
Donderdag 20 juli was een belangrijke dag voor Alkmaar Sport, Adviesbureau Simoove en Fieldturf Benelux. De eerste twee kunstgrasvelden met Promax-korrels (PE-infill) werden toen namelijk door SGS Intron gekeurd conform de normen en reglementen van de KNVB.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7