Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Melspring International B.V.
Arnhemsestraatweg 8
6881 NG Velp
Nederland

Tel: 026 384 20 00 / 06 292 799 79
Fax: 026 384 20 41
E-mail: plantcare@melspring.com

www.olmix.com/plant-care
Integrated Plant Health Management met Melspring Plant Care Producten van Melspring met bewezen resultaten
De unieke producten van Melspring gebaseerd op innovatieve groene concepten zijn Europees gepatenteerd en worden door specialisten ingezet in golf, sport, openbaar groen, land- en tuinbouw. Melspring ontwikkelt onder andere duurzame oplossingen voor de productie van gras. Hierbij stelt Melspring gezondheid van het gewas en zijn omgeving centraal in plaats van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Dit noemen wij Integrated Plant Health Management (IPHM).

Een optimale balans tussen vocht en lucht in de bodem, een actief bodemleven en een gebalanceerde voeding geeft een rustige groeiende plant. Zo wordt de plant sterker en stimuleren we natuurlijke verdedigingsmechanismen. Daardoor is het gewas beter bestand tegen ziekten, parasieten en andere stressfactoren, waardoor er minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn.
Bodemverbetering:
- Stor-it
- Matrix
- Vitalbase

Bodemvoeding
- IJzervoeding
- Marathon

Optimalisatie via het blad:
- Melstar S
- Melgreen Mn
- Melgreen Si
- Melgreen Cu
CONTACTPERSONEN
Johannes Tuinhof
Commercieel Directeur
06 51200845
jtuinhof@melspring.com
Jos Theunissen
Sales manager
06 292 799 79
Theunissen@melspring.com
Jop van Steen
Marketing coördinator
06 430 340 60
Steen@melspring.com
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Jubileumeditie Barenbrug Golfdag
11 juni vindt de 30e editie van de Barenbrug Golfdag plaats op golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Thema van dit jaar is 'de toekomst van golf'.
Lees meer
Olmix sponsor en officiële technische partner van Le Golf National
Olmix Group is de officiële technische partner geworden van de golfbaan Le Golf National in Paris.
Lees meer
Sponsors for the Ryders Cup announced
Le Golf National in Paris has announced that Olmix will be the Official Technical Partner of Le Golf National.
Lees meer
Wie verdient de titel Fieldmanager of the Year 2019?
De Fieldmanager of the Year-verkiezing is net achter de rug. Maar omdat het organiseren van deze wedstrijd een hoop werk is, gaat de inschrijving alvast van start. Laat ons daarom weten wie de titel van 2019 verdient!
Lees meer
The day after... Fieldmanager of the Year 2018
Gisteren vond de achtste uitreiking van Fieldmanager of the Year plaats. Kijk hier voor een fotoreportage en meer over het juryoordeel.
Lees meer
VIDEO: Jean Heybroek over de Fieldmanager of the Year-verkiezing
In een video vertelt Maarten van Heck van Jean Heybroek (Toro) waarom zij sponsor zijn van de Fieldmanager of the Year-verkiezing.
Lees meer
VIDEO: DLF over de Fieldmanager of the Year-verkiezing
In een video vertelt Hendrik Nagelhoud van DLF waarom zij sponsor zijn van de Fieldmanager of the Year-verkiezing.
Lees meer
VIDEO: Wordt Henri ter Braak de Fieldmanager of the Year 2018?
Eén van de vier genomineerden is Henri ter Braak van Ter Braak Cultuurtechniek. Ter Braak barst van de ambitie om de jeugd het fieldmanagementvak in te trekken.
Lees meer
VIDEO: Wordt Marc Grooteman de Fieldmanager of the Year 2018?
Binnen Holland Sport heeft Grooteman (49) de functie van teamleider voor alle buitensportaccommodaties en is hij tegelijkertijd sportveldadviseur.
Lees meer
VIDEO: Wordt Jan Gijzen de Fieldmanager of the Year 2018?
Gijzen (33) is head groundsman bij FC Utrecht. Als fieldmanager heeft hij de verantwoordelijkheid voor zes velden en de financiële verantwoordelijkheid voor zijn afdeling.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Good enough for French Open is not nearly good enough for Ryder Cup
In the everyday world, we have good, better, best. In the golf world we can replace this by good, better, and the superlative ‘Ryder Cup’. Ever since 2012, life has been a dream for 34-year-old greenkeeper and superintendent Alejandro Reyes.
Dat kunstgras de toekomst heeft, is een grote leugen
Sjoerd Mossou schrijft over voetbal als auteur en columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad en Hard Gras. Tijdens de uitreiking van de Fieldmanager of the Year op 15 november jl. gaf hij een lezing over kunstgras in het betaald voetbal.
'Een mooi stukje waardering voor het werk dat ik al jarenlang lever'
Op woensdag 15 november werd voor de achtste keer de Fieldmanager of the Year gekozen. Marc Grooteman van Holland Sport werd uitgeroepen tot Fieldmanager of the Year 2018, terwijl Jan Gijzen de schaal voor High Potential mee naar huis mocht nemen. Vakblad Fieldmanager was erbij en sprak met de jury.
'Bodemscan tilt sportveldonderhoud naar hoger niveau én brengt ons dichter bij Green Deal'
Wie wordt de opvolger van Fieldmanager of the Year Gerard Verweijen, die het afgelopen jaar menige leerling voorlichting gaf over fieldmanagement en robotmaaiers? Henri ter Braak barst van de ambitie om de jeugd het fieldmanagementvak in te trekken.
'Ik ben het niet eens met de kreet dat er steeds minder kan'
Nico van Eerden: Uitvoerder Parken, Landschap, Civiel bij beheerorganisatie Gildebor. Rasoptimist en genomineerde voor de Fieldmanager of the Yearaward. Wie is hij en wat doet hij in zijn dagelijks werk?
Fieldmanager van de toekomst stuurt groot deel van het werk aan via telefoon
Wie wordt de opvolger van Gerard Verweijen als Fieldmanager of the Year? Marc Grooteman (49) heeft, net als Verweijen, een gemeenteachtergrond en begeeft zich tegelijkertijd op de markt met robotmaaiers. Daarnaast maakt hij gebruik van allerhande andere technische snufjes.
'De trainer zei dat de winst mede onze verdienste was; dan heb je écht eer van je werk!'
Wie wordt de opvolger van Fieldmanager of the Year Gerard Verweijen? In Maartensdijk staat een FC Utrecht-fan in hart en nieren op, Jan Gijzen. Niet alleen is hij fan van FC Utrecht, ook is hij trots op het werk dat hij doet. Elk nieuwtje over de positie van Stadion Galgenwaard in de veldencompetitie zet hij trots op de Facebook-pagina Grasmeesters FC Utrecht.
'Velden worden te schraal en te hard en vilt neemt toe; dat werkt een schimmel als heksenkring in de hand'
Het is weer herfst en tijd voor de jaarlijkse terugkerende schimmels in onze grasmatten, die komen en weer gaan, net als de najaarsgriepjes en -verkoudheden die ons mensen dan teisteren. Opvallend in het rijtje schimmels is heksenkring, die vooral in de zomer en herfst opduikt, omdat het dan gemiddeld warmer en vochtiger is.
1 | 2 | 3 | 4 | 5
FOTOREPORTAGE