Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Groundsman
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Innogreen
Beatrixhaven 25
4251 NK Werkendam
Nederland

Tel: 0183 509 796 / 06 105 972 43
Fax: 0183 509 795
E-mail: snijders@innogreen.nl

www.innogreen.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Sjaak Willemstein wint de verkiezing Duurzaamste Hovenier van Nederland
Sjaak Willemstein van Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen is uitgeroepen tot Duurzaamste Hovenier van Nederland 2017. Hij kreeg de prijs uitgereikt op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.
Lees meer
Groter inspiratiepark op De Groene Sector Vakbeurs
Dit jaar werd op De Groene Sector Vakbeurs het Groene Inspiratiepark geïntroduceerd. Volgend jaar wordt dit concept uitgebreid.
Lees meer
Circulair and biobased?
U wilt alles weten over circulair en duurzaam groenbeheer? Kom langs op stand 2.1.23 en 2.2.22 en ontdek zelf hoe groen U bent/U denkt!
Lees meer
Revitalisering Wassenaarse laanbomen
Zo’n 190 eiken, lindes en beuken aan de Groot Haesebroekseweg kregen onlangs een boost door een unieke samenwerking tussen Zoontjens Boomprojecten, De Meerlanden, Xivac en Innogreen.
Lees meer
Groene Sector Vakbeurs komt met nieuw 'inspiratiepark'
Het concept focust zich zowel op de gemeente (groen in de openbare ruimte) als de hovenierssector.
Lees meer
Nieuwe dienstverlening focust op circulair beheer
Zoontjens Boomprojecten, Natural Plastics en Innogreen hebben de handen ineen geslagen. Op de Dag van de Openbare Ruimte presenteren ze 3 Green Solutions.
Lees meer
Cito Global Herbicide als duurzaam alternatief
Innogreen streeft naar duurzaam groenbeheer, van bemesting/bodem tot aan onkruidbeheer. Om die reden zijn we dan ook aanwezig op de week van het onkruid!
Lees meer
Prijzen Duurzaamste Hovenier en Duurzaamste Tuin uitgereikt
Het Groenbedrijf is tijdens TuinIdee in Den Bosch uitgeroepen tot Duurzaamste Hovenier van 2014. Gienus Reurink van Snoek Hoveniers won met de Kobus-tuin in Exloo de prijs voor Duurzaamste Tuin.
Lees meer
Uitreiking ‘Duurzaamste Hovenier en Tuin’
Morgen worden tijdens de TuinIdee-beurs in Den Bosch de prijzen voor de ‘Duurzaamste Hovenier en Tuin’-prijs uitgereikt. De wedstrijd wordt georganiseerd om duurzaamheid in de tuinbranche te stimuleren.
Lees meer
Innogreen komt met nieuwe greenroof lijn
Aandacht voor de bodem en de nazorg zijn bepalend voor levensduur van groenvegetatie op daken en tegen wanden.
Lees meer
1 | 2 | 3
Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari
Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.
Revitalisering 'Wassenaarse oude bomen' van ruim 200 jaar oud
De gemeente Wassenaar maakte dit jaar een budget vrij voor het project Revitalisatie Bomen. Onderdeel daarvan was de revitalisering van de laanbomen aan de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar.
Vergelijking groeimedia
Op het gebied van bodemleven lijkt bomenzand het minste te scoren – hoewel wetenschappelijk onderzoek ontbreekt. in granulaat is iets meer bodemleven aanwezig. en ook al is dit in theorie misschien niet toereikend, in de praktijk zijn er voorbeelden van bomen die al vele jaren groeien op bomenzand of bomengranulaat.
Circulair groenbeheer als compleet concept
Zoontjens Boomprojecten, Natural Plastics en Innogreen hebben de handen ineen geslagen. De afgelopen periode werd gewerkt aan een concept dat nu, op de Dag van de Openbare Ruimte, officieel gelanceerd wordt: 3 Green Solutions, een A-tot-Z-dienstverlening op het gebied van circulair beheer.
Overzicht meststoffen Fieldmanager
Overzicht meststoffen Greenkeeper
Roundup bezorgt betrokkenen een punthoofd
Staatssecretaris Mansveld heeft begin juni een conceptbesluit naar de Tweede Kamer gezonden om het beleid inzake gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw te wijzigen. Die wijziging zou onder meer inhouden dat het gebruik van chemische middelen wordt verboden.