Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
GreenGuard
Hoefweg 156
2665 LD Bleiswijk
Nederland

Tel: 010 522 58 59
E-mail: info@greenguard.nl

www.greenguard.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
GreenGuard produceert natuurlijke oplossingen voor diverse ziekten en plagen in de groene sector. Naast de aanpak van diverse ziekten en plagen zetten wij ons in voor het verbeteren van het bodemleven.
Tipulex, Mycomix, Lumido, ESK, Bio-Gietrand, TreeGuard, Cito Global Herbicide, GreenGuard Strooisellaag, Boa Kroonverankering, Arbofix kluitverankering
CONTACTPERSONEN
Iris van der Arend
Verkoopadviseur
06 55 19 55 80
irisvanderarend@greenguard.nl
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Grondlegger Nationale Bomenbank Piet de Winter overleden
Afgelopen zaterdag 24 juni is Piet de Winter, grondlegger van de Nationale Bomenbank, overleden. Piet was tevens medebestuurder van haar zusterbedrijven Kuppen boomverzorging, Terra Nostra, TGS en Greenguard.
Lees meer
Greenguard en Biomygreen gaan samenwerken
Dankzij de samenwerking wordt het mogelijk om een pakket aan onderzoeksmogelijkheden aan te bieden.
Lees meer
Nieuw adres Greenguard
Greenguard gaat het nieuwe jaar in met een nieuw adres.
Lees meer
GreenGuard waarschuwt opnieuw voor eikenspintkever
Voor de tweede keer dit jaar wordt een eikenspintkever-alarm van kracht. GreenGuard waarschuwt dat de eikenspintkever door het warme weer bijzonder actief is.
Lees meer
GreenGuard waarschuwt voor eikenspintkever
Inmiddels is duidelijk dat er begin volgende week mooi en vooral warm weer te verwachten is. GreenGuard waarschuwt daarom voor de eikenspintkever.
Lees meer
Regenwormen helpen om bodem te verbeteren in Haren
Afgelopen maand is bij sportpark De Koepel in de gemeente Haren 250 kilo regenwormen bezorgd.
Lees meer
GreenGuard introduceert de nieuwe BioGietrand-Connector
GreenGuard introduceert tijdens de Boom Innovatie Dag: de nieuwe BioGietrand-Connector. Bij het plaatsen van de BioGietrand is het nu ook mogelijk om de BioGietrand-Connector te gebruiken.
Lees meer
Studiedag over 'Natuurlijke Oplossingen'
Op dinsdag 23 september 2014 organiseert GreenGuard een studiedag, met als thema: 'Over Natuurlijke Oplossingen gesproken!'
Lees meer
Massale vlucht Eikenspintkevers
De eikenspintkever is massaal actief op dit moment. De zachte winter, de hoge temperaturen en de geringe regenval zorgen ervoor, dat er massaal eikenspintkevers rond vliegen en eiken aantasten.
Lees meer
Biologische oplossing tegen engerlingen en emelten
Het granulaat Tipulex zorgt ervoor dat de engerlingen en emelten verdwijnen en de grasmat een betere wortelontwikkeling vertoont.
Lees meer
1 | 2
Weinig verandering op gebied van ondergrondse kluitverankering
De meeste producenten van kluitverankeringssystemen zijn eensgezind: er zijn momenteel weinig ontwikkelingen in de markt. Toch is niet iedereen in de branche het daarmee eens. De biologisch afbreekbare verankeringssystemen lijken bezig aan een voorzichtige opmars, maar blijven punt van discussie.
Houten neemt afscheid van zijn kastanjes aan de rondweg – op een na
Met de kennis van nu was vroeger alles makkelijker. Dat geldt in ieder geval voor de aanplant van de ongeveer 3500 Aesculus hippocastanum ‘Baumanii’ aan de rondweg van Houten. Deze bomen, op wat waarschijnlijk de mooiste en meest in het oog springende groeiplaats van Nederland is, werden onbedoeld een voorbeeld van wat de kastanjebloedingsziekte met Baumanii’s kan uitrichten.
Ondergrondse kluitverankering
Helmdragers spreken van een revolutie.
Arnhem zet wormen in tegen wateroverlast en structuurbederf stadspark
In 2008 werd in Arnhem het stadspark aan de Ruitenberglaan gerenoveerd. Bedoeling was onder andere de natuurbeleving te verhogen, onder andere door de aanleg van een natuurlijke beek. Nadeel van de werkzaamheden was het structuurbederf van de geroerde grond en de ateroverlast. Daarvoor zette parkbeheerder Jeroen Glissenaar een kudde van ettelijke duizenden regenwormen in. greenguard
Tipulex langzaamwerkende knoflook verdooft engerlingen
Net zoals op vele andere banen had ook de Oosterhoutse Golf Club dit jaar veel last van engerlingen. Een eerste proef met het nieuwe Tipulex granulaat, een langzaamwerkende knoflook, lijkt positief. De engerlingen worden trager en gaan minder eten wat resulteert in een goed herstel van het gras. ARTIKEL GROEN & GOLF
FOTOREPORTAGE