Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Buiting Advies
Wilhelminaweg 64
6951 BP Dieren
Nederland

Tel: 0313 619 042 / 06 537 681 46
Fax: 0313 619 126

www.buiting.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
‘Zoemende’ schooltuin voor Apeldoornse school
De ROC-school Aventus in Apeldoorn krijgt een ‘zoemende’ schooltuin. De Koninklijke van Ginkel Groep heeft deze schooltuin samen met Hager en Huigens tuin- en landschapsarchitecten ontworpen.
Lees meer
Golf en natuur hand in hand bij Noord Nederlandse Golf & Country Club
De Noord Nederlandse Golf & Country Club (NNG&CC) ligt op de flanken van het beekdal de “Drentsche Aa”. Een beekdal waar de laatste jaren veel is geïnvesteerd in waterberging en natuurherstel.
Lees meer
Natuurbeheerplan voor Antwerps park Bremweide gereed
Adviesbureau voor natuur en landschap Buiting heeft een beheerplan geschreven voor het Antwerpse park Bremweide. Volgens het adviesbureau doet het plan recht aan ‘het ontwerp en de landschappelijke functie’ van het park.
Lees meer
GIS viewers op alle banen van Het Rijk
Na Het Rijk van Nijmegen, Het Rijk van Margraten en Het Rijk van Sybrook maakt nu ook het Rijk van Nunspeet gebruik van de GIS viewer, die is ontwikkeld en wordt beheerd door Buiting Advies.
Lees meer
Lochemse Golfclub krijgt nieuwe basiskaart met nauwkeurige luchtfoto
De Lochemse Golfclub gaat het GIS systeem van Buiting Advies gebruiken. Omdat er in de afgelopen jaren veranderingen aan de inrichting van de baan hebben plaatsgevonden maakt Buiting Advies een nieuwe basiskaart.
Lees meer
Inscannen greens Koninklijke Haagsche Golf & Countryclub
Buiting Advies heeft de hoogteligging van alle greens op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club tot op twee centimeter nauwkeurig bepaald.
Lees meer
Buiting ontwikkelt Golfbaandataviewer met informatie voor golfsector
In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft Buiting Advies de Golfbaandataviewer ontwikkeld. Dit online platform ontsluit relevante informatie voor en over de golfsector via interactieve kaartbeelden.
Lees meer
Gele Wikke ontdekt in Horst aan de Maas
Ecologen van Buiting Advies hebben onlangs de landelijk zeldzame gele wikke gevonden in een wegberm. Deze vlinderbloemige komt van oorsprong uit het zuiden van Europa en is in het verleden met graan uit Zuid-Europa ingevoerd.
Lees meer
Toekomstvisie voor groene omgeving Kennemer Golf & Country Club
De Kennemer Golf & Country Club is een echte duinbaan met natuurlijke duinen, korte vegetaties, struweel en mooie bomen zoals de zomereik. Onlangs ontwikkelde Buiting advies een toekomstvisie en een werkplan voor de komende 25 jaar.
Lees meer
16 september: bijeenkomst 'GEO 2020, license to operate'
16 september wordt door de NGF in de evenementenhal in Gorinchem een bijeenkomst rond het kwaliteitszorgsysteem GEO georganiseerd.
Lees meer
1 | 2 | 3
'We zien het als onze baan'
In de rubriek Team in beeld ditmaal aandacht voor Golfclub Lochem in Gelderland. Wie zorgen er voor het baanonderhoud, wat doen ze anders dan anderen en op welke problemen stuit het team?
Woeste Kop op naar GEO - wat hangt hen boven het hoofd?
Mocht u ooit eens op de ruim 60 meter hoge watertoren van Axel staan, dan snapt u waarschijnlijk direct waarom Golfclub De Woeste Kop dit jaar gaat voor een GEO-certificaat.
Nieuw groenlabel als aanjager voor GEO-certificaat golfbaan
Met de aankomende Green Deal Sportvelden 2020 kunnen golfbanen er haast niet meer omheen: golfbaanonderhoud dient duurzaam en ‘groen’ plaats te vinden. Oftewel: binnen een paar jaar zijn gewasbeschermingsmiddelen op de golfbaan verleden tijd.
Betere banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijg alle de juiste formulieren toegestuurd.
GISSEN naar de toekomst
Over vijf jaar is er geen golfbaan meer waar niet met GIS gewerkt wordt, zeggen leveranciers van GIS-systemen in Nederland. Ook de NGF is groot voorstander van het gebruik van het computersysteem GIS op de golfbaan.
Gissen waar we naartoe gaan
De eerste onbemande grasmaaiers met gewasscanners rijden al rond bij De Enk Groen & Golf. Tegelijkertijd is GIS voor veel greenkeepers nog een ver-van-mijn-bedshow. De NGF moedigt iedereen in de golfsector aan het computersysteem ook te gaan gebruiken en lanceerde vorige maand de website golfbaandataviewer.nl.
Beter banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen.
Golfbaanbeheer anno 2013
De 3D-technologie en GIS. .