Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Donkergroen
Postbus 145
8600 AC Sneek
Nederland

Tel: 0515 417 325
Fax: 0515 435 845
E-mail: eddy.schabbink@donkergroen.nl

www.donkergroen.nl
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Dag van de Openbare Ruimte België op 1 februari
De Dag van de Openbare Ruimte vindt daar plaats op 1 februari 2018, en heeft als thema ‘stadsvernieuwing’. Locatie is wederom Expo Brussels.
Lees meer
Overname Natuurlijk Groen door Donkergroen
Donkergroen breidt zijn interieurbeplantingstak uit door per 1 juni de activiteiten van Natuurlijk Groen over te nemen. Dit bedrijf specialiseert zich in de verhuur van kerstbomen en -decoraties in het bedrijfsleven.
Lees meer
Interieurbeplanting bij Alliander Bellevue in Arnhem
Voor de totale renovatie van het bestaande hoofdkantoor Bellevue van Alliander in Arnhem is Donkergroen gevraagd om het binnengroen voor onze rekening te nemen.
Lees meer
Groen onderwijs en hoveniersbedrijven gaan samen leerlingen verleiden
In Bleiswijk vond 9 juni de aftrap plaats van het VHG-project ‘verleiden tot groen MBO’. Met dit project wil VHG de doorstroom van het groene vmbo naar het groene mbo bevorderen.
Lees meer
Onthulling eerste Nederlandse 'Fietsbank'
Gisteren hebben vertegenwoordigers van NL Greenlabel, Grijsen Park & Straatdesign en Donkergroen de eerste Fietsbank van Nederland onthuld.
Lees meer
Diploma voor cursisten ‘Opzichter Uitvoerder Buitenruimte’
Op 1 mei zijn diploma's uitgereikt aan vier geslaagden van de opleiding Opzichter Uitvoerder Buitenruimte van IPC Groene Ruimte.
Lees meer
Pilot naar invloed groen op herstel (ex-)kankerpatiënten
Vorige week werd in Almere een zogenaamde Healing Garden geopend. In dit pilotproject wordt gekeken of en hoe groen helpt bij het herstelproces van (voormalig) kankerpatiënten.
Lees meer
Overname groenvoorziening GGZ Drenthe door Donkergroen
Donkergroen heeft per 1 april de afdeling groenvoorziening van het Facilitair Bedrijf van GGZ Drenthe overgenomen. Tien medewerkers zijn 3 april gestart onder de nieuwe leiding.
Lees meer
18 mei: Euregio-editie Dag van de Openbare Ruimte
De beursvloer is geopend van 10:00 – 17:00 uur. De beurs is na registratie gratis toegankelijk.
Lees meer
25 t/m 27 januari: Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
25 t/m 27 januari vindt de 19e editie van vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer plaats, dit keer in de Jaarbeurs in Utrecht.
Lees meer
1 | 2 | 3
Groen, groener, groenst
De oogst aan innoverende groenprojecten.
De oervorm van spelen
'Een kind moet kunnen vallen zonder dat de ouder zegt: oh, je nieuwe broek!' Ouders zijn te voorzichtig, terwijl kinderen juist graag risico's nemen. Op onderzoek gaan, dingen ontdekken, de eigen grenzen verkennen; een kind dat buiten speelt leert onbewust heel veel.
Beperkte motoriek bij kinderen: wat betekent dat voor speelplaatsen?
Ruim een derde van de kinderen scoort onvoldoende op motorische vaardigheden, zo concludeerde De Gelderlander vorige maand op basis van een Doetinchems onderzoek.
App biedt in no time helder inzicht in groenbeheer
Groenvoorzieners waren er vroeger veel tijd mee kwijt: een schouwrapport van een groenproject opstellen, inscannen en versturen naar de klant.
Gemeentes lopen minimaal 20 jaar achter
Misschien met uitzondering van de nieuwe president van Amerika lijkt iedereen overtuigd te zijn van een veranderend klimaat. Daarmee komen meteen de volgende vragen om de hoek kijken: Doen we genoeg om de effecten van klimaatverandering in de hand te houden? Wie heeft de regie en wie betaalt straks de rekening?
Strakke lijnvoering verbindt de functies
Het Rijksmonument B30 in Den Haag maakt een stevige verandering door. Na ruim honderd jaar krijgt het monumentale gebouw een nieuwe functie als het kenniscentrum van de rijksoverheid.
''Duurzaam onkruid te lijf gaan''
Onkruidbestrijding op verharding: niet meer chemisch bestrijden, maar met alternatieve werkwijzen. Bijkomend positieve effect is dat dit bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van ons drinkwater en het verlagen van de kosten van het reinigen van verontreinigd drinkwater.
Groen, groener, groenst
De oogst aan innoverende groenprojecten.
1 | 2 | 3