Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
VHG
De Molen 30   
3994 DB Houten
Nederland

Tel: 030-6595550
E-mail: m.custers@vhg.org

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Stigas neemt teek in de groensector onder de loep
Stigas roept groenprofessionals op deel te nemen aan een onderzoek naar teken, tekenbeten en de ziekte van Lyme.
Lees meer
Bras Fijnaart houdt jubileum-symposium 60-jarig bestaan
Bras Fijnaart houdt op donderdag 14 september een jubileum-symposium ter ere van het 60-jarig bestaan. De groenvoorziener verwacht een middag met inspirerende sprekers.
Lees meer
Themabijeenkomst 'Toekomst onkruid in beeldkwaliteit'
De beeldsystematiek kan nog verder verbeterd worden en daarom werkt CROW aan een nieuwe Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2018.
Lees meer
Drie genomineerden Boomproject van het Jaar 2017
Na een bezoek aan de onlangs geselecteerde projecten heeft de vakjury drie inzenders genomineerd voor de tweede editie van de landelijke competitie ‘Boomproject van het Jaar‘.
Lees meer
Landelijke Open Dag Hoveniers op 23 september
Op deze dag zetten bedrijven in de groene sector in het hele land hun deuren open voor alle publiek.
Lees meer
Eerste meestertitels in hoveniersbranche toegekend
27 juni zijn in Baarn de eerste twee 'Meesterhoveniers' in Nederland geïnaugureerd. Gerwin van de Pol en Teun van der Meijden hebben aangetoond over de hoogste graad van ‘hedendaags vakmanschap’ te beschikken. De titel is een initiatief van VHG.
Lees meer
Inschrijving Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018 geopend
Jonge hoveniers opgelet; de inschrijving voor de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is geopend. In deze wedstrijd nemen deelnemers het tegen elkaar op om de hoogste eer in het vak.
Lees meer
Zwolle gaat de strijd aan met water met klimaatcampus
37 partijen, waaronder branchevereniging VHG, hebben 16 juni hun handtekening gezet onder de intentieverklaring voor de oprichting van een Climate Campus in Zwolle en de IJssel-Vechtdelta.
Lees meer
Gemeenten kunnen weer meedingen naar titel ‘European City of the Trees'
De inschrijving voor de European City of the Trees Award is geopend. Deze titel wordt volgend jaar tijdens de Boominfodag uitgereikt aan één Europese stad, als waardering voor haar boombeleid.
Lees meer
Groen onderwijs en hoveniersbedrijven gaan samen leerlingen verleiden
In Bleiswijk vond 9 juni de aftrap plaats van het VHG-project ‘verleiden tot groen MBO’. Met dit project wil VHG de doorstroom van het groene vmbo naar het groene mbo bevorderen.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 14
De pest van rotzooien in het groen is dat je het vaak pas veel later terugziet
Vertrouwen is goed, maar controle is beter. Dat zal de mening zijn van de gemiddelde groenbeheerder ten opzichte van aannemers en leveranciers. Wat daarbij weleens vergeten wordt, is dat voor controle ook kennis nodig is.
Bomen behouden en herplanten dankzij de Bomenmakelaar
Drie jonge ondernemers sloegen de handen ineen en richtten het platform de Bomenmakelaar op. Het is een online platform dat bemiddelt tussen overheid en marktpartijen om gezonde bomen te kunnen behouden. De focus ligt hierbij op duurzaam ondernemen in een circulaire economie.
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
Gemeentes lopen minimaal 20 jaar achter
Misschien met uitzondering van de nieuwe president van Amerika lijkt iedereen overtuigd te zijn van een veranderend klimaat. Daarmee komen meteen de volgende vragen om de hoek kijken: Doen we genoeg om de effecten van klimaatverandering in de hand te houden? Wie heeft de regie en wie betaalt straks de rekening?
Subsidie alleen is niet genoeg; groen heeft een goede lobby nodig
Mario Geuze werkt als beleidsmedewerker dak- en gevelbegroening bij het Landelijk Bureau van Branchevereniging VHG (Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners).
'De aannemer krijgt steeds meer ambassadeursrol'
Hoe kunnen belangen van bedrijven, overheid en burger met elkaar samenvloeien, zodat het groenbeheer een toekomstbestendige koers kan varen?
Opdrachtgever geeft winterwerkbonus ter compensatie van extreem zomerweer
Aannemers in groenonderhoud hebben moeite te voldoen aan beeldbestekeisen. Extreem weer speelt hen parten en opdrachtgevers lijken vooralsnog weinig begrip te tonen voor de problemen die dat oplevert.
Monitoringstool in de maak
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu legt momenteel de laatste hand aan een monitoringstool. Beheerders van sportvelden wordt gevraagd online aan te geven welke chemische middelen zij gebruiken. Dit vanwege de Green Deal die is gesloten om in 2020 chemievrij te werken op sportvelden.
1 | 2 | 3