Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
VHG
De Molen 30   
3994 DB Houten
Nederland

Tel: 030-6595550
E-mail: m.custers@vhg.org

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Hoe breng je vraag en aanbod van data bij elkaar?
Naast het in kaart brengen van de baten van groen, is het zaak te kijken hoe deze aansluiten op de behoeften van gebruikers. Dit thema stond centraal in de 3e praktijksessie City Deal 'Groene en blauwe waarden in de stad'.
Lees meer
Dordrecht actief aan de slag met klimaatadaptatie
De gemeente Dordrecht heeft vorige week de intentieverklaring Nature Based Solutions ondertekend.
Lees meer
Start competitie Interieurbeplanting van het Jaar
De competitie Interieurbeplanting van het Jaar vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Geïnteresseerden kunnen zich tot 8 november inschrijven.
Lees meer
VHG: 4,3% omzetgroei leden
Vorig jaar hebben VHG-leden een omzet gemaakt van bijna 1,2 miljard euro. Dat is een groei van gemiddeld 4,3 procent ten opzichte van 2015.
Lees meer
Groter inspiratiepark op De Groene Sector Vakbeurs
Dit jaar werd op De Groene Sector Vakbeurs het Groene Inspiratiepark geïntroduceerd. Volgend jaar wordt dit concept uitgebreid.
Lees meer
Groene Pluim voor Bras Fijnaart tijdens 60-jarig jubileum
Afgelopen donderdag 14 september heeft Bras Fijnaart het 60-jarig jubileum gevierd. De groenvoorziener kijkt terug op een zeer geslaagde en vooral gezellige dag.
Lees meer
Branchevereniging VHG reikt certificaten uit
Afgelopen dinsdag heeft Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG, een certificaat uitgereikt aan het Wellant College. De school werkt in haar ogen excellent samen met het groene bedrijfsleven.
Lees meer
Ramm wint Gouden Klavertje Vier op Groentechniek Holland
Ramm BV heeft met de Oeliatec Mollen Artiflex het Gouden Klavertje Vier gewonnen, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op Groentechniek Holland.
Lees meer
Branchevereniging VHG biedt kijkje achter de schermen bij hovenier
Branchevereniging VHG organiseert op zaterdag 23 september weer de Landelijke Open Dag. Hoveniers uit het hele land laten tijdens dit inspirerende evenement zien hoe het er bij hen achter de schermen aan toe gaat.
Lees meer
Nieuwe brochure over integratie bomen in bouwplannen
De Bomenstichting en VHG brengen een brochure uit over de integratie van bomen in bouwplannen. Volgens de brochure ‘Bouwen met Bomen’ is het inpassen van groen voor veel opdrachtgevers in de bouw nog lang niet vanzelfsprekend.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 15
Wie mag het derde Gouden Klavertje opspelden?
Er waren dit jaar ongeveer 50 inzendingen van bedrijven voor de derde editie van de GTH Beursprijs: het Gouden Klavertje. Een jury met daarin alle persmuskieten die iets te zoemen hebben op het gebied van tuin en park, aangevuld met VHG-voorzitter Rien van der Spek, koos daaruit elf nominaties.
De pest van rotzooien in het groen is dat je het vaak pas veel later terugziet
Vertrouwen is goed, maar controle is beter. Dat zal de mening zijn van de gemiddelde groenbeheerder ten opzichte van aannemers en leveranciers. Wat daarbij weleens vergeten wordt, is dat voor controle ook kennis nodig is.
Bomen behouden en herplanten dankzij de Bomenmakelaar
Drie jonge ondernemers sloegen de handen ineen en richtten het platform de Bomenmakelaar op. Het is een online platform dat bemiddelt tussen overheid en marktpartijen om gezonde bomen te kunnen behouden. De focus ligt hierbij op duurzaam ondernemen in een circulaire economie.
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
Gemeentes lopen minimaal 20 jaar achter
Misschien met uitzondering van de nieuwe president van Amerika lijkt iedereen overtuigd te zijn van een veranderend klimaat. Daarmee komen meteen de volgende vragen om de hoek kijken: Doen we genoeg om de effecten van klimaatverandering in de hand te houden? Wie heeft de regie en wie betaalt straks de rekening?
Subsidie alleen is niet genoeg; groen heeft een goede lobby nodig
Mario Geuze werkt als beleidsmedewerker dak- en gevelbegroening bij het Landelijk Bureau van Branchevereniging VHG (Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners).
'De aannemer krijgt steeds meer ambassadeursrol'
Hoe kunnen belangen van bedrijven, overheid en burger met elkaar samenvloeien, zodat het groenbeheer een toekomstbestendige koers kan varen?
Opdrachtgever geeft winterwerkbonus ter compensatie van extreem zomerweer
Aannemers in groenonderhoud hebben moeite te voldoen aan beeldbestekeisen. Extreem weer speelt hen parten en opdrachtgevers lijken vooralsnog weinig begrip te tonen voor de problemen die dat oplevert.
1 | 2 | 3