Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Groundsman
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Wageningen University PPO
P.O. Box 200
6670 AE Zetten
Nederland

Tel: 0317 - 480100
E-mail: jelle.hiemstra@wur.nl

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Export landbouwproducten in 2017 bijna 92 miljard euro
In 2017 heeft Nederland voor 91,7 miljard euro geëxporteerd aan landbouwgoederen: een recordbedrag. De export is met 7 procent gegroeid ten opzichte van 2016.
Lees meer
DTRF verder onder de naam Turf
De DTRF gaat per 1 januari verder onder de naam Turf: Turfgrass University Research Foundation.
Lees meer
Succesvolle BVO-dag bij FC Groningen
Zo’n vijftig field- en stadionmanagers waren op woensdag 10 januari jl. te gast in het Noordlease Stadion van FC Groningen voor de negende BVO-dag.
Lees meer
147 mogelijke resistente essen gevonden in 2017
In 2017 zijn via Essentaksterfte.nu 147 bomen geselecteerd die getest worden op essenaksterfte. 74 daarvan zijn al vermeerderd.
Lees meer
Symposium 'Groene steden zijn de toekomst' op 22 februari
Het symposium vindt plaats op 22 februari 2018, tussen 12:30 uur en 17:30 uur op de Hogeschool Van Hall Larenstein.
Lees meer
Onderzoekers starten Nationale Zadencollectie inheemse wilde planten
Onderzoekers van WUR en Radboud Universiteit werken aan een zadenbank om bedreigde, inheemse wilde planten genetisch veilig te stellen.
Lees meer
Essen en iepen centraal bij beheerdersbijeenkomst Groningen
Jelle Hiemstra, onderzoeker bomen en stedelijk groen van Wageningen University, gaf woensdag 8 november voorlichting over essentaksterfte.
Lees meer
8 december: DTRF-kennisdag met hoogleraar Leinauer
Aansluitend aan het Nationaal Golf & Groen Symposium organiseert de DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) op vrijdag 8 december de DTRF-kennisdag 2017.
Lees meer
'Opengrondstuinbouwbedrijven zitten krap bij kas'
Meer dan één derde van de opengrondstuinbouwbedrijven geeft aan krap bij kas te zitten. Dat meldt Wageningen University vandaag.
Lees meer
WUR over kansen overheidsgrond
Overheidsgronden bieden kansen voor natuur en samenleving die nu vaak onbenut blijven. Dat meldt Wageningen University & Research op de site Nature Today.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 13
Digitale maatjes
De gemiddelde hovenier heeft aardig wat vakkennis paraat, maar een beetje ondersteuning kan nooit kwaad. Met handige apps bijvoorbeeld, die helpen bij ziekten en plagen of ondersteunen als het juiste gereedschap niet voorhanden is.
Warmtedeken van oud-Wur-onderzoeker Van Lammeren tegen KBZ toont hoopvolle resultaten
In oktober paste de gemeente Dordrecht, als onderdeel van haar project Living Tree Lab, vier verschillende behandelmethodes toe bij zestien paardenkastanjes die lijden aan de kastanjebloedingsziekte.
Probos-rapport duizendknoop laat geen duidelijke 'beste methode' zien
De hardnekkigste van alle invasieve exoten is met afstand Aziatisch duizendknoop. Probos heeft recent een rapport gepubliceerd waarin de effectiviteit en kosten van verschillende, in een landelijke praktijkproef toegepaste bestrijdingsmethodes met elkaar worden vergeleken. Wat blijkt: een makkelijke oplossing is er niet.
Gaat een Japanse bladvlo Nederland redden van de Fallopia-woeker?
Kopte Stad en Groen vorig jaar nog dat het woekerkruid Fallopia onuitroeibaar lijkt, nu gloort er hoop op succesvolle bestrijding. Die hoop heet Aphalara itadori, een Japanse bladvlo. In Britse proeven zijn al successen geboekt met de bladvlo als biologisch bestrijdingsmiddel tegen Fallopia japonica.
'Aanpak reuzenberenklauw vraagt om centrale regie'
‘Binnen de bebouwde kom hebben gemeenten de reuzenberenklauw doorgaans aardig onder controle. Daarbuiten is dat een ander verhaal. De bestrijding van het reuzenonkruid schreeuwt om samenwerking tussen terreinbeheerders.’
Groenten voor het grijpen
Aardbeien, maar ook bietjes, suikermais, lollo rosso, spitskool en – wie kent het nog – palmkool: het is een greep uit de aanplant van de eerste ‘eetbare plantenbakken’ die 25 juli in Goor werden geplaatst.
Ambitie om in vijf jaar een volledige turfgrass-afdeling op poten te hebben
Nederland heeft eindelijk een eigen professor turfgrass sciences. De DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) en de universiteit van Wageningen hebben vele jaren gelobbyd, maar op 1 juli 2017 ging professor Leinauer aan de slag.
Ambitie om in vijf jaar een volledige turfgrass-afdeling op poten te hebben
Nederland heeft eindelijk een eigen professor turfgrass sciences. De DTRF (Dutch Turfgrass Research Foundation) en de universiteit van Wageningen hebben vele jaren gelobbyd, maar op 1 juli 2017 ging professor Leinauer aan de slag.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7