Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Lageschaar Vaste Planten
Groot Deunkweg 3
7122 RS Aalten
Nederland

Tel: 0543 451 084
Fax: 0543 451 511
E-mail: info@lageschaar.nl

www.lageschaar.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
Laurens Lageschaar is op 1 juli 1977 in Vragender gestart als ondernemer met een hoveniersbedrijf. Er was veel vraag naar de toepassing van vaste planten in tuinen. In de regio was er geen vaste planten kwekerij en Laurens Lageschaar kweekte de planten die hij wilde gebruiken voor een groot deel zelf.

Om de rustige zomermaanden wat op te vullen, werden er ook planten gekweekt voor collega’s. In 1984 werden de hoveniersactiviteiten beëindigd en werd de vaste planten kwekerij voortgezet.

In 1986 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Groot Deunkweg in Barlo, een buurtschap in de gemeente Aalten. Hier werd 1,5 hectare in gebruik genomen en werden er ruim 300.000 planten in pot P9 gekweekt.

Momenteel wordt er op ruim vier hectare meer dan 1 miljoen planten gekweekt in ruim 1000 soorten. In september 2010 hebben wij het Milieukeur certificaat behaald en begin september 2014 het Groenkeur certificaat.
Productie van vaste planten in eigen beheer

kwekerij zaaitrays lageschaar vaste planten

De productie van onze planten gebeurt voor het grootste gedeelte in eigen beheer. Van moerplant - stekken - zaaien - tot het opkweken tot leverbare vaste planten.

Lageschaar Vaste Planten beschikt over een eigen moerveld, met als doel de soortechtheid en de leverbetrouwbaarheid beter te kunnen garanderen.

Bijna alle planten worden in een P9 opgekweekt en vertrekken van onze kwekerij met een voldoende doorwortelde kluit. Tevens beschikken ze over een buffer aan voedingsstoffen, die het eerste seizoen langzaam vrijkomen. Dit verzekert een goede groei start en zal de uitval tot een minimum beperken.
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Inzending Mooiste Rotonde: Hoveniersbedrijf Johan Oonk
Vier jaar geleden werd Hoveniersbedrijf Johan Oonk door de middenstandsvereniging van het stadje Bredevoort gevraagd met een plan te komen voor de inrichting van deze rotonde.
Lees meer
Nieuwe Prairie Garden borders bij de Tuinen
Onlangs zijn twee nieuwe Prairie Garden borders aangelegd bij het nieuwe entree gebouw van de Tuinen van Appeltern. Lageschaar Vaste Planten uit Aalten tekende voor de aanleg ervan.
Lees meer
Nieuwe editie Tuinprofessionaldagen op 16 en 17 januari
Op dinsdag 16 en woensdag 17 januari vindt de achtste editie van de Tuinprofessionaldagen plaats. De locatie voor 2018 is het Bouw & Infra Park in Harderwijk.
Lees meer
Lisse uitgeroepen tot groenste dorp
Lisse mag zich een jaar lang groenste dorp noemen na het winnen van de groencompetitie Entente Florale. Daar blijft het niet bij: de ambitie is om nog groener te worden.
Lees meer
Prairie Gardens sieren de entree van Aalten
Sinds vorige week zijn op de rotondes rondom Aalten Prairie Gardens aangelegd. Bedoeling is om de entree van Aalten fleuriger te maken, zodat mensen worden uitgenodigd de gemeente te bezoeken.
Lees meer
Nieuwe kleurrijke borders aangelegd in Emmen
Een samenwerking tussen verschillende partijen heeft ervoor gezorgd dat bezoekers van de Wilhelminastraat in Emmen de komende jaren van meer dan tienduizend vaste planten kunnen genieten.
Lees meer
Professionele beplantingsconcepten: onderhoudsarm, natuurlijk en kleurrijk
Het vervagen van de scheidingslijn tussen het openbaar groen en de bebouwde omgeving is een mooie doelstelling die Lageschaar vaste planten nastreeft.
Lees meer
Beplantingsconcepten van Lageschaar: onderhoudsarm, natuurlijk en kleurrijk
Het vervagen van de scheidingslijn tussen het openbaar groen en de bebouwde omgeving is een mooie doelstelling die Lageschaar vaste planten nastreeft.
Lees meer
Middag over ‘duurzame onkruidstrategie in openbaar groen’
Op woensdag 14 juni vindt in Leudal de middag ‘Duurzame onkruidstrategie in openbaar groen en groenvoorziening’ plaats. Deze middag zal bestaan uit een combinatie van een aantal gastsprekers en demonstraties.
Lees meer
Aanleg inspiratietuin Noordelijke Hoge School Leeuwarden
Belangrijke pijlers voor de inspiratietuin voor de Noordelijke Hoge School Leeuwarden, waren inspireren, verbinden en duurzaamheid.
Lees meer
1 | 2
De Groene Index Stad+Groen 6 2017
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
Zo fraai en fleurig kan een bedrijventerrein er dus ook uitzien!
BKC startte in 2015 met de beplanting van zo'n drie hectare bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven. De planten werden geleverd door Lageschaar Vaste Planten uit Aalten.
Hoveniers krikken kennis op tijdens Tuinprofessionaldagen
Op 17 en 18 januari is de zevende editie van Tuinprofessionals, ditmaal in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Inspirator en schaatser Erben Wennemars trapt af en de toegang voor tuinprofessionals is gratis. Het hoofdthema van dit jaar is ‘kennis van de moderne hovenier’.
Gazons duurder dan borders?
In de eerste uitgave van Vitale Stad stond een artikel over gazons die duurder zouden zijn dan borders met vaste planten of sierheesters. Volgens dit artikel zouden vaste planten dus goedkoper zijn dan gazons. Als wij die vraag stellen aan de gemiddelde groenbeheerder, krijgt je een compleet ander antwoord. Hoe zit het nu eigenlijk? . . .