Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
G.A. van der Waal v.o.f.
Lagendijk 178
2988 AD Ridderkerk
Nederland

Tel: 0180 421 399
E-mail: gertaart@gavdwaal.nl

OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
'Het is een heel leuk gezamenlijk project geworden'
In Rotterdam zet Den Boer Groenprojecten een een extra brede Weedair in bij de strijd tegen onkruid. Als je de extra bakken aan weerzijden uitklapt, kun je een breedte van drie meter bestrijken.
Lees meer
Stad+Groen organiseert succesvolle demodag taludmaaien
Tijdens de demonstratie werden negen verschillende op afstand bestuurbare maaiers getest.
Lees meer
Demonstratie radiografisch bestuurbare robotmaaiers
Het beheer van het groen en het maaien van gras op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals taluds, is een uitdaging voor mens en machine. Hoe pak je dat aan? Stad+Groen laat het zien!
Lees meer
Waar anderen stoppen, komt de Brielmaier pas op gang
Dat klinkt als een typische reclameboodschap, maar is wat Brielmaier sterk maakt. G.A. de Waal laat zien wat deze radiografische bestuurbare motormaaier kan.
Lees meer
Aanmelden demonstratiemiddag radiografisch bestuurd robotmaaiers op taluds op Fort Vechten
Aanmelden demonstratiemiddag radiografisch bestuurd robotmaaien van taluds op Fort Vechten op dinsdag 25 oktober.
Lees meer
Ariens-onkruidmachines voor gemeente Rotterdam
Roteb, de Rotterdamse reinigingsdienst die verantwoordelijk is voor een schone stad, heeft gekozen voor Ariens-onkruidborstelmachine.
Lees meer
Enthousiasme over prestaties van de Schell SG 100 maaier
Wachtend op een collega bij station Ede, spotte de redactie een voor ons onbekende maaimachine. En aangezien de machine noch groen, rood of oranje was, wrijf je nog eens extra in je ogen.
Lees meer
Tien verhalen over de maaiers en gebruikers
Vakblad Stad+Groen heeft afgelopen dinsdag 25 oktober bij Fort Vechten een succesvolle demodag taludmaaien georganiseerd. Tijdens de demonstratie werden acht verschillende op afstand bestuurbare maaiers getest, die te besturen zijn door middel van remote control.
Stad + Groen organiseert demodag taludmaaien
‘Nu wordt het serieus’, denkt machinebouwer Rein Drost waarschijnlijk, als de vier man sterke delegatie van Natuurmonumenten op 25 oktober stilhoudt bij zijn Timan RC-1000. De groep doet de ronde over Fort Vechten, waar op dat moment de door Stad + Groen georganiseerde Demonstratiedag Radiografisch Bestuurbare Robotmaaiers plaatsvindt.
Chemie op de begraafplaats taboe!
Als het aan de overheid ligt, mogen er in 2017 ook op begraafplaatsen geen chemische middelen meer worden toegepast. Voor alle verhardingstypen staat zelfs al voor 2015 (dit was 2018) een totaalverbod gepland. Dit heeft grote gevolgen voor het beheer van openbaar groen op begraafplaatsen. . . . .
Maatschappij en begraafplaatsenbeheer
Begraafplaatsbeheerder en (kerk)bestuur moet managementtaken serieuzer nemen . . . . .
Maaien met de 350 cm brede Brielmaier
De Brielmaier is volgens opgave van de importeur een machine om hellingen tot maximaal 70 procent te maaien. En dat is schuin, heel schuin! De machine heeft een volledig hydraulische wiel- en maaiaandrijving die traploos instelbaar is. . . . . .
Visie op zorgvuldig en zorgeloos begraven
Overledenen een traditionele begrafenis geven is iets wat altijd zal blijven voortbestaan. Toch komt cremeren steeds meer in zwang. Tegelijkertijd kiezen mensen soms heel bewust voor een plek waar ze hun lichaam of hun asresten aan Moeder Aarde toevertrouwen. Dat maakt ook de wens bij nabestaanden sterker om terug te kunnen keren naar dat ene speciale plekje. Natuurbegraafplaatsen zijn in, en kunnen dat stukje intimiteit teruggeven waar we in deze jachtige samenleving naar op zoek zijn. .
Het is geen dode boel op de begraafplaats!
Begraafplaatsen maken een integraal deel uit van stad en groen. Helaas zitten veel begraafplaatsen verlegen om klanten. En ze hebben het imago duur te zijn, waardoor de keuze bij overlijden steeds vaker op crematie valt. Begraafplaatsen zijn op zoek naar alternatieven om de exploitatie ervan aantrekkelijker en goedkoper te maken. Daarover ging in essentie de workshop die dit vakblad in het rouwcafé bij De Nieuwe Ooster in Amsterdam organiseerde. . . . . .