Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten
Postbus 100
5201 AC Den Bosch
Nederland

E-mail: helma.hoff@zlto.nl

NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Tekst uurlonen Cao Open Teelten uiterlijk half februari 2018 klaar
Verschillende partijen binnen de sector Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) zijn aan de slag gegaan om de onlangs gemaakte afspraken voor de nieuwe Cao in tekst te verwerken.
Lees meer
FOTOREPORTAGE: Boom in Business kerst- en nieuwjaarsdiner
Gisteren kwamen zo'n twintig jonge professionals uit de boomkwekerijsector bijeen voor het jaarlijkse Boom in Business kerst/nieuwjaarsdiner.
Lees meer
Hoe houd je Xylella buiten de deur?
Hoe kun je je als kweker voorbereiden op Xylella fastidiosa? Vanuit LTO Nederland is een leidraad ontwikkeld rond deze vraag.
Lees meer
Teelt en handel van Pennisetum Rubrum weer toegestaan
De Pennisetum setaceum 'Rubrum' en Pennisetum setaceum 'Fireworks' worden, evenals andere soorten, toch niet verboden. Door verkeerde naamgeving werden de soorten met verbod bedreigd in verband met de regelgeving over invasieve exoten.
Lees meer
LTO Boomkwekersdag op 21 december
Op donderdag 21 december organiseert de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten wederom de LTO Boomkwekersdag.
Lees meer
Fungicide Paraat toegelaten in boomkwekerij
Het Ctgb heeft naar aanleiding van de collegevergadering van 25 oktober een wijziging doorgevoerd die betrekking heeft op de boomkwekerij.
Lees meer
LTO Nederland benoemt portefeuillehouders en bestuursleden
Afgelopen week heeft LTO Nederland de nieuwe portefeuillehouders benoemd. Ook de nieuwe bestuursleden van de vakgroep Paddenstoelenteelt zijn bekend gemaakt.
Lees meer
Mts Lucassen krijgt Planetproof certificaat
Vaste plantenkwekerij Mts Lucassen uit het Noord-Limburgse Afferden krijgt op donderdag 14 september het certificaat On the way to Planetproof uitgereikt.
Lees meer
Nieuw bestuur LTO vakgroep Bomen en Vaste Planten
LTO vakgroep Bomen en Vaste Planten heeft een nieuw bestuur. Naast de vier zittende leden is het team aangevuld met drie nieuwe leden.
Lees meer
LTO waarschuwt voor onbetrouwbare uitzendbureaus
De organisatie adviseert boeren en tuinders om uitsluitend met SNA-gecertificeerde uitzendbureaus in zee te gaan, en gebruik te maken van een checklist.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
'Het bestuur is nu een mooie combinatie van verjonging en bestuurlijke ervaring'
LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten heeft bekendgemaakt te willen verjongen, moderniseren en zijn centrale positie te willen versterken.
Taal is cruciale factor bij vluchteling in agrarisch bedrijf
De agrarische sector heeft het moeilijk: er dreigt een groot tekort aan werknemers in de branche. Boerenbedrijven kampen met vergrijzing en ook boomkwekers kennen problemen met de opvolging binnen de onderneming.
LTO-bestuurslid Veltmans: 'Er is maar één soort water bij overlast: nat water!'
Boomkwekers merken ieder jaar opnieuw dat ons klimaat tegelijk droger en natter wordt. In de praktijk kan dat leiden tot merkwaardige situaties. Kwekers kunnen geconfronteerd worden met een overvloed aan water dat niet of niet snel genoeg kan worden verwerkt door waterwegen.
Koepelproject Plantgezondheid, een overzicht
De afgelopen twee jaren draaide het Koepelproject Plantgezondheid Bomen en Vaste planten. Met 22 projecten werd in totaal 600.000 euro aan oud Productschap Tuinbouw-geld besteed aan diverse onderzoeken in de boomkwekerijsector.
#wiemaakthetverschil
Sinds 2012 organiseert dit vakblad een Boom-In-Business-kerst- of nieuwjaarsdiner. Het idee is om met een aantal ondernemers te discussiëren over een voor de sector relevant thema en tegelijk te proosten op het nieuwe jaar.
Boomkwekers zijn verslaafd aan ingrijpen. Moet dat ophouden?
Onder boomkwekers is vaak een defensieve houding te bemerken als het gaat om gewasbescherming. De vraag is of dat de juiste insteek is.
Creativiteit moet boomkweeksector redden van onkruidwoeker
De boomkweeksector maakt zich al jaren grote zorgen over de verschraling in het aanbod van gewasbeschermingsmiddelen. De belangrijkste oorzaak van dat probleem moet vooral gezocht worden in de administratieve lasten die de toelatingshouders en de boomkwekers opgelegd worden. Onkruidbestrijding in de boomkweeksector wordt steeds complexer, maar dat nodigt ook uit tot innovatie.
Meer Samenwerking in boomteeltonderwijs
Eind oktober waren boomteeltdocenten te gast bij PPO Boomkwekerij in Randwijk. Daar werd gesproken over de toekomst van het boomteeltonderwijs. Door de toenemende specialisatie in de sector wordt maatwerk in het onderwijs steeds belangrijker, vinden zij. Aad Vollebregt van Handelskwekerij Gebr. Van de Reep in Hillegom pleit echter eerder voor een algemene opleiding. 'Het is belangrijk dat je breed georiënteerd bent en ervaring uit andere sectoren kunt toepassen in jouw sector.'
1 | 2