Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Plantum
Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda
Nederland

Tel: 0182 688 668
E-mail: j.schrauwen@plantum.nl

www.plantum.nl
OMSCHRIJVING MERKEN
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Brede toelating Ranman Top voor sierteelt, veredeling en zaadteelt
Het Ctgb heeft besloten om het gebruiksgebied van het middel uit te breiden met de bloemisterijgewassen, laanbomen, coniferen, sierheesters, bos- en haagplantsoen, vaste planten, veredeling en diverse zaadteelten.
Lees meer
De Grasgids 2018 is uit!
Sommige lezers van Greenkeeper en Fieldmanager hebben het wellicht al in de wandelgangen gehoord: de Grasgids van 2018 is uit!
Lees meer
Grasgids 2017 is uit!
Sommige lezers van Greenkeeper en Fieldmanager hebben het wellicht al in de wandelgangen gehoord: de Grasgids van 2017 is uit!
Lees meer
BSNC en Plantum doen onderzoek naar meerwaarde van natuurgras
De BSNC en Plantum gaan samenwerken bij een nieuw onderzoek naar de meerwaarde van natuurgrasvelden voor de leefbare stad.
Lees meer
LTO en Plantum pleiten voor langere monitoringsperiode imidacloprid
LTO Glaskracht en Plantum hopen dat een verlenging ervoor zorgt dat het effect van verplichte zuiveringsplicht voor de toepassing van imidacloprid nauwkeuriger kan worden gemeten.
Lees meer
GreenFields treedt op als sponsor voor handboek voor natuurgrasonderhoud: Gras Natuurlijk!
Tijdens het Nationaal Sportvelden Congres op 26 november zullen Hein van Iersel en Ernst Bos het eerste exemplaar van Gras Natuurlijk! uitreiken aan de voorzitter van de VVCS Danny Hesp en Bart Zijlstra van het ministerie van VWS.
Lees meer
Rozen in de spotlight tijdens Rozendag 2014
Op donderdag 10 april organiseert FloraHolland in samenwerking met Keukenhof, Plantum, VGB en de FloraHolland Productcommissie Roos een dag die volledig in het teken staat van de Roos.
Lees meer
Derogatie zorgt voor meer vraag graszaad en dus hogere prijzen
Volgens een artikel op de website van De Boerderij zorgen ontwikkelingen in de regelgeving dat er in 2014 meer gras zal worden ingezaaid. Waarschijnlijk zal dit leiden tot hogere prijzen.
Lees meer
Plantum blij met uitstel Verordening Plantaardig Uitgangsmateriaal
Een voorstel van de Europese Commissie voor een nieuwe Verordening voor Plantaardig Uitgangsmateriaal is 11 februari door de Landbouwcommissie in het Europees Parlement afgewezen. Naar verwachting wordt dit oordeel door het hele Europarlement overgenomen.
Lees meer
Grasgids en STRI-gids leidend bij mengselkeuze golfvelden
Greenkeepers zien gras als een natuurlijk, gezond product dat zorgt voor een uitstekend speelveld. Kunstgras kan in voetbal een oplossing zijn voor sommige toepassingen, maar voldoet zeker niet aan de eisen en wensen voor een professioneel golfveld.
Hybridesportveld, gras en kunstgras: kwaliteit en krachten gebundeld
Fieldmanagers die natuurgras een warm hart toedragen, moeten de komst van hybridegrasvelden als een welkome aanvulling zien. Gras wordt al decennia gebruikt op voetbalvelden.
'Humus is de accu van de bodem'
Hans van der Heijden maakt duidelijke keuzes op sportpark De Hondsheuvels, waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de sportvelden. ‘Negentig procent van de meststoffen die wij gebruiken is voortaan van organische oorsprong.’
'Humus is de accu van de bodem'
Hans van der Heijden maakt duidelijke keuzes op sportpark De Hondsheuvels, waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de sportvelden. 'Negentig procent van de meststoffen die wij gebruiken is voortaan van organische oorsprong.'
Zoeken naar balans tussen octrooi- en kwekersrecht
De Europese wetgever heeft nooit de bedoeling gehad octrooien te verlenen op producten die het resultaat zijn van essentieel biologische processen.
Duurzaam sportveldonderhoud in het hoge noorden
Met het oog op de naderende Green Deal sportvelden staat duurzaam sportveldonderhoud hoog op de agenda van fieldmanagers. We vroegen hoe Jan Smeenge (57) hier invulling aan geeft in de gemeenten Pekela en Veendam in de provincie Groningen.
Zoeken naar balans tussen octrooi- en kwekersrecht
Het Europees Octrooibureau verleent sinds afgelopen zomer geen octrooi meer op klassiek veredelde bloemen, planten en zaden. Dat is het resultaat van een jarenlange lobby van de kwekers bij de Europese Commissie en het Europees Octrooibureau.
In de Grasgids kom je niet zomaar
Opname in de Grasgids biedt de eindgebruiker de garantie dat hij een gras van topkwaliteit aanschaft. De grassen die in de gids worden opgenomen, zijn grondig getest.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7