Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Beheer Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Weed Control
Duikerweg 11
5145 NV Waalwijk
Nederland

Tel: 0416 540 718
Fax: 0416 540 719
E-mail: info@weedcontrol.nl

www.weedcontrol.nl
Over ons Productcategorieën
Onkruid groeit op plaatsen waar het niet thuishoort. Zonder de juiste maatregelen worden bestratingen, halfverhardingen en plantsoenen erdoor overwoekerd. Echter, de bestrijding van onkruid is vaak milieubelastend en verre van effectief.
Weed Control pakt onkruid heel anders aan. Innovatief, efficiënt en zonder gif. Weed Control is de Europese uitvinder en producent van onkruidbestrijdende machines voor terrein- en wegenbeheer. Onze eindklanten zijn onder meer gemeenten, aannemers en uitvoerders. Speciaal voor de tuinbouw ontwikkelen wij bovendien systemen voor het kiemvrij maken van teelaarde.
Welk systeem van Weed Control u ook kiest, bij de ontwikkeling ervan is volledig rekening gehouden met uw praktijkwensen. Daarom zijn productiviteit en duurzaamheid de uitgangspunten. Voor u betekent dit: meer resultaat met minder middelen. Daar kunt u op vertrouwen.

Weed Control maakt geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien is de CO2-uitstoot ongekend laag dankzij energiebesparende maatregelen . Onze systemen zijn er op gericht om zo min mogelijk schade aan te brengen aan de omgeving.
Duurzaamheid betekent ook: oog voor de veiligheid van degenen die met onze machines werken. Een goed voorbeeld daarvan is de Weed Control AIR-serie, die volgens het principe van verhitting werkt zonder brandrisico.
- AIR serie (hete lucht)
De machines uit de serie AIR van WeedControl bestrijden onkruid middels heteluchtcirculatie. De AIR serie is zowel op halfverharding als verharding inzetbaar. De effectiviteit is bovendien optimaal door een hoge werksnelheid en een uitstekende inwerking op onkruid en aanwezige kiemen. Er zijn diverse formaten en soorten, ieder met hun eigen toepassingsgebieden.

- FLAME serie (open vlam)
De FLAME serie bestrijdt onkruid middels openvlam. FLAME machines kunnen zowel op halfverharding als verharding worden ingezet.
Daarnaast zijn er in de FLAME lijn ook diverse producten te vinden welke in zijn te zetten voor ontsmetting in de agrarische markt. Men kan dan denken aan tuinbouw en veeteelt. Deze kunnen zowel op verhard als onverhard terrein worden ingezet.

- STEEL serie (borstel)
De machines uit de STEEL serie lenen zich uitstekend voor de grove onkruidaanpak. Of het nu gaat om het netjes houden van grasranden of het borstelen van sterk vervuilde oppervlakten. WeedControl heeft in de STEEL serie een oplossing op maat.
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Dag van de Openbare Ruimte België op 1 februari
De Dag van de Openbare Ruimte vindt daar plaats op 1 februari 2018, en heeft als thema ‘stadsvernieuwing’. Locatie is wederom Expo Brussels.
Lees meer
Alle belangrijke onkruidbestrijdingspartijen bij elkaar in een preview voor Groen Techniek Holland
Op dinsdag 9 mei organiseerde dit vakblad samen met de beursorganisatie Groen Techniek Holland de eerste van drie GTH Demo-Doe-Dagen.
Lees meer
Weedcontrol als totaaloplossing voor chemievrij onkruidbeheer
Met een assortiment aan verschillende methoden, bestaande uit hete lucht, open vlam én borstelen, is elk onkruid effectief te bestrijden met machines van Weedcontrol.
Lees meer
Air Compact Pro: universeel aanbouwwerktuig voor kleine(re) dragers
Weed Control uit Waalwijk heeft onlangs een nieuwe aanbouwwerktuig geïntroduceerd: de Weed Control Air Compact Pro.
Lees meer
Op de agenda: Dag van de Openbare Ruimte België
De Dag van de Openbare Ruimte in België staat weer voor de deur. 1en 2 februari wordt in de Expo in Brussel de dertiende editie van de beurs georganiseerd.
Lees meer
Nieuwe vertegenwoordiger Weed Control
Weed Control Waalwijk heeft onlangs Jos Kleinloog als nieuwe vertegenwoordiger voor de buitendienst verwelkomd.
Lees meer
Scala aan machines tijdens open dagen Marcel van Dyck
Marcel van Dyck organiseerde 22 en 23 juni in samenwerking met boomkwekerij Arbor ‘Opendeurdagen’ in het Vlaamse Houtvenne.
Lees meer
Weed Control present op Dag van de Openbare Ruimte Maastricht
Weed Control is samen met dealer Frissen Groen aanwezig op de Euregio-editie van de Dag van de Openbare Ruimte, die 2 juni in Maastricht plaatsvindt.
Lees meer
‘Niet-chemisch onkruidbeheer is de afgelopen jaren langzaam geïntegreerd’
Stad+Groen vroeg enkele partijen uit de markt naar hun reactie op het verbod van chemie op verhardingen. Deel 2: producenten en leveranciers van onkruidbestrijdingsmachines.
Lees meer
Groei Weed Control leidt tot verhuizing
Binnenkort zal Weed Control verhuizen om ruimte te bieden aan de groei die het bedrijf doormaakt.
Lees meer
1 | 2
Geintegreerd beheer nog ver weg
Als het op onkruidbestrijding op verhardingen aankomt, bestaat de zaligmakende techniek niet. Misschien zit de crux hem juist wel in de combinatie van technieken. In Brugge probeert men sinds een paar jaar zelfs meerdere technieken in één werkgang te combineren.
Vegen is het nieuwe onkruid bestrijden
En het nieuwe codewoord is vegen, vegen en nog eens vegen. In Duitsland doen ze het al met veel succes en die trend komt nu overwaaien naar Nederland. Stad+Groen sprak een aantal zelfverklaarde veegfans.
'Gemeenten hebben nog steeds te weinig kennis over onkruid'
Toen vorig jaar maart het verbod van chemische bestrijdingsmiddelen op verhardingen werd ingevoerd, betekende dat voor alle gemeenten dat zij ineens over moesten stappen op handmatige onkruidbestrijding.
Alle belangrijke onkruidbestrijdingspartijen bij elkaar in een preview voor Groen Techniek Holland
Op dinsdag 9 mei organiseerde dit vakblad samen met de beursorganisatie Groen Techniek Holland de eerste van drie GTH Demo-Doe-Dagen. In totaal vormen drie van deze dagen de aanloop naar Groen Techniek Holland in september.
Geen vuiltje aan de lucht!
Naast het Air Variator-aanbouwsysteem, dat al volledig op lpg werkt, presenteert Weed Control uit Waalwijk nu ook een werktuigdrager die roetvrij is: de GreenTrac. Met de volledige combinatie van werktuigdrager en Air Variator kan nu nog milieuvriendelijker gewerkt worden.
Dag van de Openbare Ruimte
Woensdag 28 september en donderdag 29 september vindt in de Jaarbeurs in Utrecht een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats.
Gekte in de onkruidbestrijdingsbranche
Met het ingaande verbod van chemische bestrijding op verhardingen is er een heuse run ontstaan op onkruidbestrijdingsmachines. Producenten en leveranciers zien natuurlijk niets liever, maar het vermogen tot anticiperen wordt – ondanks de nodige voorbereidingen – wel op de proef gesteld. Stad+Groen vroeg enkele partijen naar de stand van zaken.
De chemievrije route vlieg je het beste aan door veegbeleid, thermische beheer en mechanisch beheer
Bert van Loon is zowel directeur van zijn bedrijf Weed Control BV voor chemievrij onkruidbeheer als van Bert van Loon Groentechniek BV met chemische toepassingen. Hierdoor, en ook door zijn voorzitterschap van de stichting NCO, weet hij exact wat er speelt. ‘Als je als fabrikant nu nog moet instappen in de chemievrije onkruidmarkt, ben je eigenlijk te laat.’
1 | 2 | 3
FOTOREPORTAGE