Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Heatweed Technologies GmbH
Turbinestraat 16A
3903 LW Veenendaal
Nederland

Tel: 0318 469 799
E-mail: mail@heatweed.com

BTW: NL815637272B01

www.heatweed.com
Over Heatweed
Heatweed Technologies heeft meer dan 35 jaar ervaring met onkruidbestrijding in al zijn vormen. We hebben gewerkt met schuim, maar wilden een effectievere en betaalbare methode die geen gebruik maakt van palmolie. Heatweed was de eerste die heet water introduceerde als een methode in Scandinavië en is nog steeds alleen als het gaat om hoge capaciteitsmachines die speciaal voor onkruidbestrijding zijn ontwikkeld met bewezen effectiviteit Heatweeds visie is de nieuwe maatstaf voor chemievrije onkruidbestrijding!

Dit is de reden waarom Heatweed is betrokken bij verschillende pan-Europese onderzoeksprojecten die zich richten op oplossingen met een grotere capaciteit met lagere kosten en nog betere resultaten. Wij zullen altijd veel tijd en middelen ter beschikking stellen voor productontwikkelingen en studies- feedback van onze klanten speelt een belangrijke rol in deze.

De heet water technologie is gebaseerd op verschillende onderzoeken van de Zweedse Landbouwuniversiteit (SLU), De Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Europa, en andere plaatsen.
Al deze studies concluderen dat heet water is de toekomst, maar dat meer technische ontwikkelingen noodzakelijk zijn om een consistent resultaat te geven tegen lagere kosten. Hier zijn Heatweed en haar partners in het nabije verleden al geslaagd.

Voor ons is altijd belangrijk om altijd de beste oplossing te bieden. Het doel moet worden bereikt om de beste resultaten met onkruiden met de economisch meest gunstige oplossingen te bieden aan de klant. Dit maakte ons bijvoorbeeld de winnaar in de Zweedse Eco-company trofee in 2014
CONTACTPERSONEN
Cecilie Ruud
CEO/Business Development
+47 (9960) 9999
Cecilie.Ruud@heatweed.com
Huub Hiddema
Sales & Operations Manager
06 108 994 78
h.hiddema@heatweed.com
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
GaLaBau gaat half september van start
De internationale vakbeurs voor planning, bouw en onderhoud van stedelijke en groene ruimten opent voor de 23e keer van 12 tot 15 september 2018 haar deuren.
Lees meer
Arnhem gaat strijd aan met Japanse duizendknoop
De gemeente Arnhem zit met de Japanse duizendknoop in zijn maag. De invasieve exoot is aangetroffen op meer dan 170 openbare locaties in de Gelderse hoofdstad.
Lees meer
Jan van der Zanden van Heatweed naar Dibo
In december 2017 is al aangekondigd dat Heatweed en DiBO nauw samen zouden gaan werken.
Lees meer
Heatweed introduceert MiD 3.0
Heatweed Technologies heeft deze week de geheel nieuwe MiD-serie 3.0 onthuld. De machine is ontworpen door het industriële ontwerpteam achter de supercar Koenigsegg, Hydrolift speedboot en de Stokke kinderwagen.
Lees meer
Heatweed neemt Weedkiller over
In februari dit jaar nam Heatweed al Wave Weed Control over. De groei wordt doorgezet door de overname van Weedkiller.
Lees meer
Indammen van invasieve soorten en hoge kosten
Heatweed informeert op de Dag van de Openbare Ruimte over het 'invasieve soorten reductie programma'.
Lees meer
Kijktip: 'wildernis' in Amsterdam
Vogels die nesten bouwen van plastic, de Amerikaanse rivierkreeft en Japanse duizendknoop. 19 september stond een uitzending van Brandpunt in het teken van 'wilde' natuur in Amsterdam.
Lees meer
Invasieve planten soorten in heel Europa:
Volgens de “Internationale Unie voor het behoud van Natuur” (IUCN), zijn invasieve uitheemse soorten (IUS) de tweede, meest significante bedreiging voor de biodiversiteit.
Lees meer
Indammen van invasieve soorten en hoge kosten tegelijk
Van gemeenten tot golfbaaneigenaren, van groenvoorzieners tot wegbeheerders, niemand ontkomt meer aan de invasieve plantsoorten.
Lees meer
Win de strijd met ISRP
Heatweed introduceert een goed gedocumenteerde methode voor de verwijdering van invasieve plantensoorten. ‘Documenteren hoe vermindering van de plant populatie op een duurzame, economische en milieuvriendelijke manier plaatsvindt’, dat
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Stomen, borstelen, branden en meer...
Combineer temperatuurstijging met zonnestralen en een snufje regen en je hebt het ultieme recept voor een onkruidexplosie. Gelukkig zijn er volop methoden om die plantjes chemievrij te lijf te gaan – natuurlijk ook onder andere weersomstandigheden.
Hovenier Van Amelsfoort: ‘Na jarenlang handmatig plukken was dit heetwatermachientje een uitkomst!’
Theo van Amelsfoort wist vijf jaar geleden al wat hij wilde: geen gif meer spuiten. De hovenier en campingeigenaar plukte en schoffelde alles handmatig. Toen de heetwatertechniek goed doorontwikkeld werd, was hij verguld en schafte hij de Heatweed Mini 14/6 aan. ‘Ik kan nu de puntjes op de i zetten voor de klant.’
Wie mag het derde Gouden Klavertje opspelden?
Er waren dit jaar ongeveer 50 inzendingen van bedrijven voor de derde editie van de GTH Beursprijs: het Gouden Klavertje. Een jury met daarin alle persmuskieten die iets te zoemen hebben op het gebied van tuin en park, aangevuld met VHG-voorzitter Rien van der Spek, koos daaruit elf nominaties.
Heatweed breidt verder uit
In maart dit jaar nam Heatweed Technologies GmbH de bedrijfsactiviteiten van Wave Weed Control over: een mooie stap. Ook na deze overname is de organisatie nog steeds groeiende.
Strategische samenwerking Heatweed en Dibo geeft boost aan onkruidmarkt
In 2016 werd het Veenendaalse bedrijf Wave overgenomen door een samenwerkingsverband van het Noorse Heatweed en het Duitse Max Holder GmbH. Het afgelopen jaar werd gebruikt, aldus ceo Cecilie Ruud, om de bakens te verzetten en het bedrijf klaar te stomen voor de wereldmarkt.
Heet water helpt groenbeheerder die kampt met invasieve exoot uit de brand
Hoe bestrijd en beheer je invasieve exoten als reuzenbereklauw, Japanse duizendknoop en watercrassula, nu het gebruik van glyfosaat aan banden is gelegd? 'Met heetwatertechniek', antwoordt Harry Kloosterman van Weed Free Service uit Kollum. Het gecertificeerde bedrijf, dat is gespecialiseerd in het bestrijden van invasieve exoten.
De Groene Index Stad+Groen 6 2017
Alternatieve onkruidbestrijding op boomkwekerijen: hoe staat het ermee?
Door het chemieverbod op verhardingen wijken (boom)kwekers voor hun paden uit naar alternatieve onkruidbestrijdingsmethoden. Ook voor hun cultuurgronden zoeken steeds meer kwekers naar alternatieven voor glyfosaat.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
FOTOREPORTAGE