Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Snuitkevers in Pijnacker-Nootdorp

maandag 1 september 2014

Bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn na berichten over de taxuskever vragen binnen gekomen over verschillende kevers, allen behorend tot de familie van de snuitkever.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp bestrijdt geen kevers in het openbaar gebied. Het voert alleen plaagdierbestrijdingen uit wanneer de volksgezondheid in gevaar dreigt te komen. En dat is hierbij niet het geval. De kever kan planten aantasten. Niet omdat de kevers van de blaadjes eten, want die groeien volgend jaar weer aan. Wel kunnen de larven van de kever het wortelstelsel aantasten. Hierdoor kan een plant uiteindelijk afsterven.
Meer informatie

De snuitkever is een uitheemse keversoort, afkomstig uit landen rond de Middellandse Zee die waarschijnlijk via geïmporteerde planten en bomen in Nederland is gekomen. Snuitkevers kunnen een ware plaag voor onze tuinen vormen. De snuitkever eet veel planten met uitzondering van bamboe en buxus. De larven van de kever tasten het wortelstelsel aan. Hierdoor kan het groen uiteindelijk afsterven. Een kever legt in het voorjaar ongeveer 500 eitjes, waardoor de keverpopulatie zich erg snel uitbreidt.

bron: gemeente Pijnacker-Nootdorp

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM