Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Groeneffect in en rondom ziekenhuizen onderzocht

donderdag 10 september 2015

Klinisch psychologen van de Vrije Universiteit Amsterdam gaan samen met bureau Natuurvoormensen onderzoek doen naar de effecten van natuurlijk ingerichte, groene omgevingen in en rondom ziekenhuizen op de gezondheid en het welbevinden van patiƫnten, personeel en bezoekers.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat groen een positief effect heeft op de gezondheid. De komende vier jaar zullen de onderzoekers daarom gaan bestuderen hoe groen in en rond ziekenhuizen optimaal kan bijdragen aan de gezondheid. Onderzoeken in het buitenland tonen dat groen de potentie heeft bij te dragen in het verminderen van de pijnervaring, stress en negatieve gevoelens.
Het onderzoek is aangevraagd door FloraHolland en stichting iVerde. Voor beide aanvragers is het een onderdeel van het gezamenlijke programma De Groene Agenda. Dat programma wordt gefinancierd door de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en het Productschap Tuinbouw.

De ziekenhuis Tergooi, het Goois Natuurreservaat, Reinier de Graaf ziekenhuis en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) werken aan het onderzoek mee. Het IVN zal een kennisnetwerk opzetten van ziekenhuizen en groene partners waarin de ervaringen worden verzameld en gedeeld.


door Guy Oldenkotte


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM