Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

17 juni: start Week van de Invasieve Exoten

vrijdag 17 juni 2016

Japanse Duizendknoop
Vandaag wordt het startsein gegeven voor de Week van de Invasieve Exoten. Tot en met 26 juni staan uitheemse planten volop in de belangstelling.

Voorbeelden van soorten de zich explosief verspreiden zijn de Japanse duizendknoop, de reuzenberenklauw, de reuzebalsemien, de waterteunisbloem en de grote waternavel. Ze verdringen andere plantensoorten en kunnen schade veroorzaken aan natuur, gezondheid, waterbeheer en landbouw.

Aanpak van exoten
De BVOR heeft in september vorig jaar het certificatieschema 'Erkende verwerker invasieve exoten' gelanceerd. Dit schema specificeert eisen voor de gecontroleerde compostering van plantenresten afkomstig van invasieve exoten, zoals de Japanse duizendknoop. Deze eisen zijn strenger dan bestaande wettelijke eisen en garanderen dat plantenresten en zaden van invasieve exoten onschadelijk worden gemaakt. Dit voorkomt verdere verspreiding van deze soorten. Een onafhankelijke certificeringsinstelling controleert jaarlijks of aan alle eisen en voorwaarden wordt voldaan.

Eerste certificaat-houder
Van Berkel Biomassa & Bodemproducten heeft in november afgelopen jaar als eerste bedrijf in Nederland het certificaat 'Erkende verwerker van invasieve exoten' behaald voor de locatie in Veldhoven. Als erkende verwerker draagt het bedrijf bij aan effectieve bestrijding van deze planten. Door op verantwoorde wijze plantenresten en zaden van dit plantmateriaal onschadelijk te maken wordt verdere verspreiding voorkomen.

Gedurende de Week van de Invasieve Exoten vinden door heel Nederland activiteiten plaats rond het thema. Meer informatie over deze activiteiten en de Week van Invasieve Exoten is te vinden op www.weekvandeinvasieveexoten.nl.

Uitreiking certificaat aan Van Berkel Biomassa & Bodemproducten

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM