Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Provincie Zuid-Holland stimuleert tijdelijke natuur

maandag 22 augustus 2016

De Provincie Zuid-Holland gaat in samenwerking met de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland (NMHZ) de mogelijkheden bekijken om meer tijdelijke natuur te realiseren. Op 1 september zal er een expert meeting plaatsvinden waar de eisen worden vastgesteld waaraan kansrijke gebieden aan moeten voldoen.

Gebieden die aan deze criteria voldoen kunnen mogelijk worden ingezet om tijdelijke natuur te realiseren. De provincie Zuid-Holland kent veel braakliggend terrein waar nog geen uitsluitsel over gegeven is; wel 5000 hectare grond, zo bleek uit een eerdere analyse van het Innovatienetwerk. Door dit terrein te veranderen in tijdelijke natuur krijgt het gebied een nieuwe impuls; flora en fauna kunnen zich in alle ruimte ontwikkelen en ook omwonenden profiteren hiervan mee.

Ontheffing
Vanaf 1 januari 2017 krijgen provincies de bevoegdheid om ontheffingen te verlenen. De provincies krijgen daarmee dus meer mogelijkheden op het gebied van biodiversiteit. Terreineigenaren kunnen deze ontheffing aanvragen bij de provincie om mogelijke beschermde soorten te verwijderen van het grondgebied, voordat er met de werkzaamheden begonnen wordt.

Bron: Provincie Zuid-Holland

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM