Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

KWH Holland en Intrak leveren eikenprocessierups spuit gemeente Roermond

donderdag 15 september 2016

KWH Holland en Intrak hebben voor de gemeente Roermond een eikenprocessierups spuit afgeleverd. 'De spuit is vooral geschikt voor biologische bestrijding', aldus Hein Buisman, directeur van KWH Holland.

Intrak heeft de door KWH ontworpen Phantom 270 aan de gemeente geleverd. KWH heeft dit model opnieuw ingericht, en dat heeft een aantal verbeteringen opgeleverd. Zo heeft de nieuwe versie bijvoorbeeld geen V-snaar, waardoor het systeem een stuk compacter is. De Phantom 270 heeft een 360/270 graden draaibare blaaskop.

Minder benzine
De Phantom 270 beschikt nu over een direct aandrijfsysteem (in plaats van twee staps), en bevat nieuwe ventilators. 'Met de nieuw ontworpen waaier is hij 30% zuiniger dan de oude modellen. Dat scheelt een liter benzine per uur', vervolgt Buisman. 'De vermindering in brandstof levert bovendien een verbeterde CO2-waarde op.'

Straaljagertechniek
De Phantom 270 is de enige in zijn soort die zowel in de boomkruin als direct naast de machine kan spuiten. En dankzij de 'inverter' in de blaasmond, afgekeken van straaljagertechniek, is er meer stuwkracht: een voordeel tegen de wind in.

De compactheid van de Phantom 270 is een voordeel voor de gemeente Roermond; er is dan namelijk geen grote trekker meer nodig. Kleine bospaden zijn met de spuit een stuk toegankelijker.


door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM