Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Gemiddelde ziekteduur groene sector daalt

dinsdag 8 november 2016

De gemiddelde ziekteduur in het eerste ziektejaar is in 2015 met 2,5 kalenderdagen gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van Sazas.

Sazas bracht onlangs het Verzuimrapport 2015 uit. Door jaarlijks verzuim in beeld te brengen kan er volgens Sazas beter ingespeeld worden op trends en ontwikkelingen met als doel de agrarische en groene sector gezond te houden. Sazas heeft onder andere de gemiddelde ziekteduur, het gemiddeld aantal ziekmeldingen per werknemer en het verzuim per agrarische bedrijfstak berekend.

Groene sector onder landelijk gemiddelde
Het ziekteverzuimpercentage in de agrarische en groene sectoren lag in 2015 lager dan het landelijk gemiddelde (3,43% om 3,9%). Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar. De meldingsfrequentie was laag, maar viel in 2015 hoger uit ten opzichte van het jaar 2014 als gevolg van de griepgolf in het eerste kwartaal. De gemiddelde ziekteduur in het eerste ziektejaar is in 2015 met 2,5 kalenderdagen gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Met 1,23% heeft de fruitteelt het laagste verzuimpercentage in 2015.

Meer resultaten zijn te vinden in het Sazas Verzuimrapport 2015.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM