Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Entente Florale overleeft 2017

zaterdag 3 december 2016

Jan Habets zegt op de website van Tuin & Landschap dat Entente Florale komend jaar gewoon aan haar verplichtingen kan voldoen. Dit ondanks het stoppen van de subsidie van het ministerie van EZ.

Entente Florale gaat verliest dat jaar ongeveer een kwart van haar inkomsten doordat de financiering van het ministerie van Economische Zaken (EZ) afloopt. De stichting kan niettemin aan al haar verplichtingen voldoen , aldus Habets.

Het wegvallen van de financiering van EZ zou volgens de website niet als een verrassing zijn gekomen. Het ministerie heeft er geen enkele twijfel over laten bestaan dat voortzetting van de subsidie niet tot de mogelijkheden behoort.
De stichting heeft niettemin nog voldoende inkomsten uit andere bronnen, zo laat Habets weten. Zo betalen de gemeenten die deelnemen aan de groencompetitie een bijdrage. In ruil daarvoor krijgen de gemeenten een uitvoerige analyse en aanbevelingen op tal van aspecten van het groenbeleid. Ook uit de jaarlijkse Nationale Groendag komen inkomsten. Die wordt gesponsord door de winnaars van het voorgaande jaar. Daarnaast wordt Entente Florale financieel gesteund door partners als Staatsbosbeheer, Groenkeur, Stadswerk en KMTP. Entente Florale werkt bovendien operationeel samen met Operatie Steenbreek om kosten te drukken. De organisaties delen een secretariaat.


door Paul van der Sneppen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM