Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Westerveld ontvangt weer Goud voor duurzaam terreinbeheer

donderdag 15 december 2016

Gemeente Westerveld heeft onlangs voor de vierde keer op rij het certificaat Goud voor Duurzaam terreinbeheer 2016 in ontvangst mogen nemen.

Het certificaat Goud voor Duurzaam terreinbeheer geeft aan dat de gemeente Westerveld het onderhoud van de openbare ruimte op een verantwoorde en duurzame manier uitvoert. De gemeente gebruikt bij het onderhoud van verhardingen en beplantingen geen chemische middelen. Voor het onderhoud van de sportvelden gebruikt de gemeente alleen natuurlijke meststoffen, zodat de bodem en het grondwater niet worden vervuild.

Ook andere middelen die worden gebruikt, voldoen aan de hoogste normen van de barometer. Middelen voor onder andere de gladheidsbestrijding, de smering van de machines, de gebruikte verhardingsmaterialen, timmerhout, beplantingsmateriaal en bestrijdingsmiddelen tegen eikenprocessierupsen voldoen aan de gestelde milieukenmerken.

De Barometer Duurzaam Terreinbeheer is een certificatiesysteem op twee niveaus, zilver en goud, voor een duurzamer beheer van openbare ruimtes. Met het gouden niveau van de Barometer tonen terreinbeheerders aan dat zij 'duurzamer beheren' op heel veel facetten van hun domeinen.

Bron: Gemeente WesterveldREACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM