Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Ebben in gesprek met Henry Kuppen

vrijdag 23 december 2016

Als winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 startte Boomkwekerij Ebben dit jaar met gesprekken met diverse groenprofessionals over Future Proof ondernemen. Vlak voor het einde van het jaar presenteert het bedrijf een derde video, dit keer met Henry Kuppen, directeur van Terra Nostra.

In de aflevering wordt ingegaan op toekomstbestendig groen, in het bijzonder groen in de stad. Het sortiment in de stad verandert, vertelt Kuppen. "Het is interessant dat er best veel onderzoeken gedaan wordt en dat er zelfs kenmerken zijn vastgelegd waaraan je kunt zien of een boom wel of niet het nieuwere klimaat kan overleven. [...] Eigenlijk geeft dat alleen maar meer mogelijkheden in de stad voor allerlei nieuwe soorten."

Wanneer het gesprek op biodiversiteit komt stelt Kuppen dat we als gebruikers van de openbare ruimte meer moeten gaan accepteren. "We moeten niet al die eisen willen stellen. Als een boom steriel moet zijn, zet er dan maar iets plastics neer, want er is geen een boom die steriel is. Je zult altijd iets moeten accepteren."

Eerder ging Boomkwekerij Ebben het gesprek aan met Stefanie de Kool van Stichting Milieukeur en Mark van Iersel, directeur Soiltech. Alle afleveringen zijn te vinden via het Youtube-kanaal of de website van Ebben. Bekijk de aflevering van Groen Gesprek met Henry Kuppen hieronder.door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM