Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

BVB Substrates biedt inzicht in milieu-impact van mengsels

donderdag 19 januari 2017

BVB Substrates heeft van vrijwel al zijn producten de milieu-footprints doorgerekend. Daaronder vallen substraten voor de orchideeënteelt, fruitteelt, boomkwekerij en stedelijk en openbaar groen.

De footprints zijn berekend op basis van de Ecochain methodiek met een Life Cycle Analysis (LCA). Om een realistisch en volledig beeld te krijgen van de impact van haar mengsels op het milieu, heeft BVB Substrates een uitgebreide reeks van dertig milieu-impactfactoren opgesteld. Daaronder bevinden zich de factoren klimaatverandering (CO2), zoetwatertoxiciteit, eutrofiëring en smog. Deze impactfactoren samen vormen een waarde die de impact op het milieu uitdrukt in euro's: de milieukostenindicator (MKI). Deze waarde helpt om snel en begrijpelijk in te zien wat de milieu-impact van een product is.

Volgens manager duurzaamheid bij BVB Substrates Sanne Veenbaas is dit inzicht pas het begin. Met de duurzaamheidsprestatie van de mengsels kan BVB Substrates haar klanten een advies bieden om zijn mengsels te verduurzamen. Dit is uiteraard met gelijkblijvende of verhoogde kwaliteit, aldus Veenbaas.

Onderzoeksafdeling BVB Reseach van het bedrijf gaat de LCA's voor duurzame innovatie inzetten. BVB Research beschikt over eigen laboratoria en een proefkas. Daarmee kan tijdens het onderzoek naar een duurzamer substraat, de kwaliteit van nieuw ontwikkelde substraten uitgebreid worden getest.

Bron: www.tulpnet.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM