Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Benchmarksystematiek Beheer Openbare Ruimte een feit

donderdag 16 maart 2017

Op woensdag 8 maart 2017 hebben de directeuren openbare ruimte van een aantal Nederlandse gemeenten een benchmarksystematiek vastgesteld waarmee zij hun prestaties voor het beheer van de openbare ruimte kunnen vergelijken.

Komend jaar gaan de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Arnhem aan de slag om hun kwaliteit, kosten en arealen conform de benchmarksystematiek bij te houden en vergelijken. Deze benchmarksystematiek is ontwikkeld in nauwe samenwerking van de gemeenten met CROW en de benchmarkorganisaties Wageningen Environmental Research (Alterra), NVRD / Gemeenteschoon en adviesbureaus Antea Group, Beheeraccent en DG Groep.

Landelijke publicatie
Tijdens de bijeenkomst is de benchmarksystematiek overgedragen aan CROW om de systematiek landelijk te gaan publiceren, zodat alle gemeenten in Nederland op dezelfde wijze hun beheerprestaties in beeld kunnen brengen en vergelijken. Harro Verhoeven van CROW en Nicole Borkens van de gemeente Rotterdam presenteerden hoe de benchmarksystematiek eruit ziet en welke stappen nu gezet moeten worden om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM