Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Gemeente Moerdijk pakt openbaar groen aan

maandag 22 mei 2017

Het groenbeleid in de gemeente Moerdijk gaat op de schop. Het college van b en w van de gemeente heeft de gemeenteraad een nieuw groenbeleid voorgeschoteld, dat uit drie plannen bestaat.

Het nieuwe beleid bestaat uit het groenstructuurplan, het groenbeheerplan en het boombeleid- en beheerplan. Bedoeling is dat het 'groene kapitaal' in alle kernen van de gemeente in een tijdsbestek van tien jaar helemaal op de groenstructuur binnen die kernen aansluit.

Volgens wethouder Kamp van de gemeente zijn veel van de huidige groenvoorzieningen niet meer van deze tijd. Een recent onderzoek naar de kwaliteit van het groen in opdracht van de gemeente Moerdijk bracht dit aan het licht.

Dit heeft geleid tot enkele conclusies. Zo'n dertien procent van de groenvoorziening is niet in overeenstemming met de gewenste en vastgelegde beeldkwaliteit. Tachtig procent hiervan moet worden vervangen of gerenoveerd. Ook moeten er extra bomen worden geplant en heeft dertien procent van de huidige bomen een snoeiachterstand. Dat houdt in dat het openbaar groen wel een metamorfose kan gebruiken. De wethouder laat weten dat als er niets gebeurt, dit ten koste gaat van de leefbaarheid. De ontevredenheid onder inwoners, ondernemers en bezoekers zou dan groeien.

De huidige plannen worden op 2,5 miljoen euro begroot. Volgens Kamp is dit nodig om ook op langere termijn aan de duidelijke kwaliteitsnorm te voldoen ofwel beeldkwaliteit die door de gemeenteraad is bepaald voor openbare ruimten. Daarbij gaat het om duurzame positionering, waarbij het openbaar groen mooier en slimmer wordt ingericht. Daarbij is het streven om meer kleur en variatie in het openbaar groen aan te brengen.

Bron: internetbode.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM