Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Asten en Someren kiezen integrale benadering met de Weedsteam

donderdag 1 juni 2017

De Weedsteam tijdens de 1e GTH Demo-Doe-Dag
De Weedsteam is lastig in een 'voorgeschreven indeling' te plaatsen; het is geen heet water, geen hete lucht en geen uv-brander, maar eerder een 'allegaartje' van deze technieken.

Het apparaat werd ontwikkeld door Hoaf Technology en Jean Heybroek. Het uitgangspunt bij deze
ontwikkeling was om de kostprijs per
vierkante meter voor onkruidbestrijding zo
laag mogelijk te houden.

Asten en Someren
In de komende uitgave van Stad+Groen verschijnt een uitgebreid artikel over de gemeenten Asten en Someren, die in samenwerking met Greenengineers en Blink een integrale aanpak van onkruidbestrijding hebben opgezet. Hierbij is gekozen voor de Weedsteam van Heybroek.

Om serieus werk te maken van de onkruidbestrijding nam Blink contact op met Jean Heybroek voor een nieuwe, passende onkruidbestrijdingsmachine. Theo van Eijden van Jean Heybroek: 'Blink koos voor de LM Trac, een begrijpelijke keuze. Deze werktuigdrager voorzien van de Weedsteam onkruidmachine is niet knikgestuurd, dus makkelijk in gebruik, wendbaar en eenvoudig om te bedienen. Ideaal voor mensen die wat minder ervaring hebben met onkruidbestrijding, zoals deze doelgroep.' Een Weedsteam zou je kunnen omschrijven als een hybride onkruidmachine, omdat deze gebruik maakt van verschillende technieken. Het is geen heet water, geen hete lucht en geen uv-brander, maar een hybride combinatie van al die technieken.

De werking
De Weedsteam werkt in principe met hete lucht. Deze lucht wordt in een kamer verhit tot ruim boven de 800 graden. De hete lucht wordt uit de branderkamer gedreven en komt op de bestrating. Op dat moment zou de lucht volgens Van Eijden nog minimaal tussen de 750 en 800 graden heet zijn. Het meeste onkruid zal daarbij door middel van uitdroging al het loodje leggen. De tweede bestrijding geschiedt door een metalen plaat, die door de hete lucht gloeiend heet is geworden. De uv-straling die hier vanaf komt, zorgt voor een tweede genadeslag voor het onkruid.

De Weedsteam heeft echter nog een derde werking. In de schil die rond de branderkamer zit gebouwd, wordt constant een relatief kleine hoeveelheid water geïnjecteerd. Dit water verandert natuurlijk direct in stoom, die opnieuw zorgt voor het afdoden van het onkruid. Per uur wordt volgens de brochure slechts 20 liter water verbruikt. Een watertank van 200 liter betekent dat ook gedurende een normale werkdag geen water ingenomen hoeft te worden.

In onderstaande video legt Theo van Eijden (Jean Heybroek) tijdens de GTH Demo-Doe-Dag Onkruid & Reiniging uit hoe de machine werkt. Nog meer informatie over deze machine, is te vinden in dit artikel.door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM