Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Meer ruimte voor groen in Eindhoven

donderdag 15 juni 2017

Op zondag 11 juni werd in Eindhoven de praktijkopstelling van de Vestdijk geopend. Bewoners toonden daarbij hun pas aangelegde geveltuintjes aan wethouder Mary-Ann Schreurs.

Sinds eind mei is de praktijkopstelling op de Vestdijk en Hertogstraat in gebruik. Het is een tijdelijke inrichting om inzichten en ervaringen op te doen met de effecten van de verkeersaanpassingen. De gemeente neemt deze mee in het definitieve ontwerpproces. De praktijkopstelling duurt tot de definitieve herinrichting in 2018 start.

Geveltuintjes
De nieuwe inrichting biedt ook ruimte om samen met bewoners en ondernemers te experimenteren met (tijdelijke) initiatieven die bijdragen aan een aantrekkelijke en plezierige omgeving. De bewoners van de Hertogstraat gingen aan de slag met de aanleg van zo'n twaalf geveltuintjes. Stichting Gewildgroei plaatste ruim veertig bakken van autobanden, gevuld met planten, bloemen en jonge boompjes.

'Doe mee'
Gele borden op straat nodigen Eindhovenaren uit om met soortgelijke initiatieven te komen. 'Gezondheid is van essentieel belang, zeker op deze plek waar de luchtkwaliteit niet aan de normen voldoet. Hier werken we samen aan onze openbare ruimte, op een manier die uitnodigt om te verblijven. Doe dus vooral mee!', aldus wethouder Schreurs.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM