Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Meer dan een miljoen handtekeningen tegen glyfosaat

vrijdag 16 juni 2017

In slechts vijf maanden tijd hebben meer dan een miljoen Europeanen een Europees burgerinitiatief getekend om glyfosaat te verbieden.

De grens van één miljoen was een belangrijke; de overschrijding betekent namelijk dat de Europese Commissie nu formeel verplicht is om erop te reageren en het mee te laten wegen in toekomstige beslissingen. Een gevoelig punt, aangezien de Commissie onlangs aankondigde van plan te zijn om de licentie van glyfosaat nog eens met tien jaar te verlengen.

Onenigheid
Als redenen om glyfosaat in de ban te doen noemen de initiatiefnemers onder meer dat glyfosaat in verband wordt gebracht met kanker. Het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen (Echa) kwam onlangs echter tot de conclusie dat de onkruidverdelger niet kankerverwekkend is. Het burgerinitiatief hamert er verder op dat de wetenschappelijke beoordeling van bestrijdingsmiddelen voor de wettelijke toelating door de EU gebaseerd zou moeten worden op openbare studies, en niet die van de pesticiden industrie zelf.

De initiatiefnemers zullen de handtekeningen begin juli overhandigen. In de tussentijd blijft de petitie gewoon open, zodat mensen kunnen blijven ondertekenen. Op de website is het nieuwe doel reeds gesteld: op naar de twee miljoen handtekeningen.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM