Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Recordoogst tulpenbollen door vroeg seizoen

dinsdag 4 juli 2017

Nog nooit eerder zijn in Nederland zoveel tulpenbollen uit de grond gehaald als dit jaar, zo maakt branchevereniging KAVB bekend.

Sinds 2000 is de teeltoppervlakte van tulpen met 36% gegroeid tot bijna 12.000 hectare in 2017. Er zijn 880 tulpenkwekers in Nederland. Kweker Rudolph Uittenbogaard van Jub Holland uit Noordwijkerhout rooit het laatste perceel paarswitte tulpen van het nieuwe soort Tulipa 'Librije'. Na de oogst worden de bollen op het bedrijf met de hand gepeld en klaargemaakt voor verkoop.

Vroeg klaar
Uittenbogaard: 'Door de extreme hitteperiodes in mei en juni zijn de bollen minder hard gegroeid, waardoor we iets minder kilo's rooien, maar verder zijn de bollen perfect. We zijn in de laatste 25 jaar nog nooit zo vroeg klaar geweest met de oogst.' Jub Holland exporteert bloembollen met milieucertificaat naar veertig landen, kweekt zo'n vier miljoen snijtulpen en ontwikkelt nieuwe soorten. Daarnaast stelt de bollenkweker speciale mengsels samen met extra nectar voor bijen en vlinders voor gemeenten, organisaties, instellingen en tuincentra om de biodiversiteit in Nederland te bevorderen.


door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM