Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Nationale Groendag 2017 in het teken van klimaatadaptatie

maandag 24 juli 2017

Op 20 september organiseren de gemeente Krimpen aan den IJssel, Entente Florale en Operatie Steenbreek de Nationale Groendag. Het thema van dit jaar is 'Met groen en blauw naar klimaatbestendige steden'.

De gemeente Krimpen aan den IJssel werd in september 2016 uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland en daarom vindt de Nationale Groendag dit jaar daar plaats. Tijdens deze dag worden ook de winnaars van de Nationale Groencompetitie Entente Florale 2017 bekendgemaakt.

Ochtendprogramma
In het ochtendgedeelte gaan drie sprekers in op het thema. Jaap Spros, voorzitter van Entente Florale licht toe: "Om oplossingen te bieden tegen klimaatverandering in het stedelijk gebied, denk hierbij aan overtollige neerslag, hittestress en droogte, staan we voor de uitdaging om oplossingen te bedenken. Dit kan enerzijds met technische maatregelen worden gerealiseerd, maar anderzijds kan daar het groen voor worden ingezet. Het groen biedt veelzijdige oplossingen. Het buffert water, zorgt voor verkoeling, bevordert voor biodiversiteit en het is goed voor de leefbaarheid. Om dit onderwerp goed op de kaart te zetten, is daarom dit jaar gekozen voor het thema 'Met groen en blauw naar klimaatbestendige steden'."

Andries Heidema, burgemeester van Deventer en vicevoorzitter van Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie, licht tijdens de Nationale Groendag het landelijke beleid rondom klimaatadaptatie toe. Wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg vertelt hoe zijn gemeente omgaat met klimaatverandering. Na de toelichting van het landelijk en regionaal beleid komt ook de positie van de groensector inzake de klimaatadaptatie aan bod. Wim van Ginkel, CEO van De Koninklijke Ginkel Groep, vertelt hier meer over.

Middagprogramma
In de middag vinden vier workshops plaats die allemaal betrekking hebben op het thema van de dag. Daarna worden de prijzen uitgereikt van de Steenbreektrofee en de Nationale Groencompetitie Entente Florale 2017. De afsluiting van de dag bestaat uit de bekendmaking van het Groenste Dorp en de Groenste Stad van Nederland 2017. De gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Purmerend en Waalwijk strijden in de categorie 'Stad' om de titel, Geertruidenberg, Lisse en Voerendaal in de categorie 'Dorpen en kleine steden'.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM