Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Borger krijgt natuurspeelplaats

dinsdag 1 augustus 2017

Stichting Het Drentse Landschap is op maandag 24 juli gestart met de aanleg van een nieuwe natuurspeelplaats voor kinderen vlakbij Borger.

In de afgelopen jaren heeft Het Drentse Landschap regelmatig het verzoek gekregen om in het Hunzedal een natuurspeelplek voor kinderen in te richten. Eindelijk heeft de stichting gehoor kunnen geven aan deze wens van inwoners in het gebied. Heilien Tonckens en Ruud van Donkelaar van Groenadvies hebben het ontwerp voor de natuurspeelplaats gemaakt.

Speeleilanden
Aannemer Hoornstra gaat voor de bouwvak het grondwerk uitvoeren. Er worden in het terrein enkele laagtes uitgegraven (maximaal 30 centimeter diep) waardoor een plas-dras deel ontstaat met enkele speeleilanden. Na de bouwvak zal de inrichting van deze natuurspeelplaats verder worden uitgevoerd. Dan wordt ook het aanwezige wilgenstruweel gedund. Dit materiaal wordt vervolgens weer gebruikt voor speelattributen en hutten. Ook wordt er een waterpomp met stroomgoot geplaatst en zal er een zitplek van veldkeien worden aangelegd. Tenslotte worden er nog enkele houten speelobjecten gemaakt.

Bron: stichting Het Drentse Landschap

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM