Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Nieuwe rijksweg 'A16 Rotterdam' mag er komen

donderdag 3 augustus 2017

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het trac├ębesluit 'A16 Rotterdam' van de minister van Infrastructuur en Milieu in stand gelaten. Verschillende natuur- en milieuorganisaties maakten bezwaar, maar dat is door de Raad van State afgewezen.

Het trac├ębesluit regelt de aanleg van een nieuwe rijksweg A16. De nieuwe verbinding, elf kilometer lang, draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio, aldus Rijkswaterstaat. De aanleg start naar verwachting in 2019. De weg loopt dwars door het Lagebergsebos bij Rotterdam.

Bezwaren
De zaak was aangespannen door een grote groep bezwaarmakers. Onder meer de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, Stichting Natuurbescherming Vlinderstrik, Vereniging Natuurmonumenten en bewonersorganisaties hadden bij de Afdeling bestuursrechtspraak beroepschriften ingediend tegen het besluit van de minister. Volgens hen bestaat er geen noodzaak voor het aanleggen van de nieuwe rijksweg en zijn er alternatieven die een betere oplossing bieden. Ook zou de aanleg van de nieuwe weg luchtverontreiniging en geluidhinder veroorzaken, en daardoor negatieve gevolgen hebben voor de leefomgeving en de gezondheid.

Teleurstelling

De Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland is teleurgesteld in de uitspraak. In een verklaring op haar website laat de organisatie weten: 'Nu alle beroepsgronden in juridisch opzicht ongegrond blijken te zijn, hoopt de NMZH dat bij de aanleg van de weg zo veel mogelijk rekening gehouden zal worden met natuur en omwonenden, en de effecten van het gebruik van de weg mee zullen vallen.'

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM