Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Utrecht investeert om gemeente klimaatbestendig te maken

maandag 14 augustus 2017

Arcadis gaat de gemeente Utrecht helpen om de komende jaren klimaatbestendig te worden. Het bedrijf richt zich daarbij op de watervoorzieningen van de gemeente.

De komende jaren moet het riool grote pieken in neerslag aankunnen. Arcadis helpt bij de modellering van de riolering en hemelwatervoorzieningen en bekijkt de komende vier tot acht jaar continu of het systeem op orde is. Waar nodig volgen aanpassingen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, aldus Arcadis.

Pieken in neerslag
Gemeenten worden in de toekomst geacht om een klimaatstresstest te doen. Utrecht is de eerste grote gemeente die dit in één keer voor een lange tijd wil garanderen. Volgens David van Raalten, Europees directeur water management bij Arcadis, heeft Utrecht de uitdaging om het stedelijk gebied water robuust te maken. 'De komende jaren nemen pieken in neerslag toe. De gemeente Utrecht sorteert hier goed op voor en heeft verduurzaming van het stedelijk waterbeheer hoog op de agenda staan. Door nu slim te kijken, kan de gemeente investeringen beter op elkaar afstemmen.'

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM