Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Waterschappen organiseren de Waterinnovatieprijs

dinsdag 15 augustus 2017

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken ieder jaar de Waterinnovatieprijs uit. Naast de traditionele categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water, is daar dit jaar de categorie Energie en waterschappen bijgekomen.

Meer piekbuien, langere periodes van droogte en ambitieuze energiedoelstellingen: het werk van de waterschappen kent grote uitdagingen. Daarom vraagt de Unie van Waterschappen om ook dit jaar weer vernieuwende en baanbrekende ideeën op het gebied van water in te sturen.

Naar een duurzaam Nederland
Gemeenten, provincies en waterschappen slaan de handen ineen om Nederland energieneutraal, klimaatbestendig en circulair te maken. Zij roepen het Rijk, bedrijven, organisaties en inwoners op om mee te doen. De waterschappen willen in 2020 minstens 40% van het eigen energieverbruik zelf duurzaam produceren en streven ernaar volledig energieneutraal te worden. Vernieuwende ideeën en initiatieven op het gebied van duurzame energieopwekking en energiebesparing bij de waterschappen, zijn dan ook van harte welkom. Inzenden kan tot 22 september.

Uitreiking eind november
De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs worden door een deskundige jury beoordeeld op hun innovatieve, duurzame karakter, de haalbaarheid en toegevoegde waarde. Begin november worden de genomineerden bekend gemaakt, waarna het publiek de kans krijgt op hun favoriete innovatie te stemmen voor de Publieksprijs. De feestelijke prijsuitreiking van de Waterinnovatieprijs vindt plaats op maandag 27 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort.

Bron: ANP Pers Support

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM