Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Amersfoort bestrijdt Japanse Duizendknoop met glyfosaat

maandag 21 augustus 2017

Amersfoort heeft veel overlast van de Japanse Duizendknoop. Volgens de gemeente groeit de plant inmiddels op ongeveer 400 locaties.

Om die overlast tegen te gaan is een aannemer in de maand juli bezig geweest met maaiwerkzaamheden van de plant. Bij dit maaiwerk is gebruik gemaakt van een maai-zuigcombinatie die de plant in één werkgang kortwiekt en opzuigt. Op moeilijk te bereiken plekken werden bosmaaiers ingezet. Het maaisel is vervolgens apart afgevoerd om verdere verspreiding van de Japanse Duizendknoop te voorkomen.

Stengels injecteren
Met het maaiwerk is de bestrijding echter nog niet voltooid. Komend najaar gaat de gemeente namelijk stengels van de Japanse Duizendknoop injecteren met glyfosaat. Om dit goed te laten werken worden de planten nu gemaaid, zodat de stengels niet te dik worden om te kunnen injecteren. In het groeiseizoen 'verhouten' de stengels namelijk; ze worden te dik en hard.

Door de grote stengels nu af te maaien, lopen de planten opnieuw uit. Deze nieuwe 'sappige' stengels zijn dik genoeg om te injecteren maar veel minder hard in het najaar. Dit maakt het injecteren een stuk makkelijker en de kans op een succesvolle bestrijding groter. De gemeente Amersfoort heeft voor het gebruik van Round-Up een vrijstelling ontvangen.

Bron: gemeente Amersfoort

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM