Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf

Europese Commissie doet onderzoek naar fusie Bayer en Monsanto

woensdag 23 augustus 2017

De Europese Commissie is een onderzoek begonnen naar de fusie tussen Monsanto en Bayer. Bayer wil Monsanto overnemen voor 66 miljard dollar.

Zowel Bayer als Monsanto opereren al op enorm grote schaal, en een fusie zou die macht nog verder vergroten. De Commissie vreest dat een fusie kan leiden tot minder concurrentie op bijvoorbeeld de markt voor pesticiden, wat kan resulteren in hogere prijzen, lagere kwaliteit, minder keuze en minder innovatie.

Beslissing in 2018
Monsanto's glyfosaat is momenteel de meest verkochte (non-selectieve) herbicide van Europa. Bayer heeft één van de beperkte alternatieven voor dit product in huis. Volgens de Commissie zijn Bayer en Monsanto twee van de weinige bedrijven in de markt die in staat zijn om de middelen door te ontwikkelen en nieuwe middelen samen te stellen; iets wat in stand moet blijven. Ook hun bedrijfsactiviteiten tegen de varroamijt worden onder de loep genomen.

De Commissie heeft nog negentig werkdagen, tot 8 januari 2018, om een beslissing te nemen. Het feit dat er nu een onderzoek ingesteld is zegt niets over de uitkomst van deze beslissing, zo verzekert de Commissie.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM